Fylle blekk pa printeren

Lønner det seg å fylle blekk på printer selv?

Fylle blekk pa printerenTidligere har jeg stilt spørsmålet om det lønner seg å kjøpe mobiltelefoner fra Kina, og i dag tenkte jeg å stille spørsmålet om det lønner seg å fylle blekk på printer selv. Det er selvfølgelig ikke ett svar som dekker alt, men basert på min egen erfaring med en HP Deskjet 1050 printer har det lønnt seg veldig.

Det er selvfølgelig et par ting som er greit å vite om dette før man setter i gang. Om du er livredd for å få litt svart blekk på fingrene som ikke går bort umiddelbart er dette ikke for deg. Om du ikke synes det høres gøy ut i det hele tatt å ordne det på egenhånd kan du også glemme det. Om du derimot synes det høres litt spennende ut og du kunne tenke deg å prøve er det bare å lese videre.

I midt tilfelle bruker skriveren min HP 301 svart blekk og HP 301 farga blekk. Den minste beholderen koster rundt 120 NOK på komplett.no. Den inneholder cirka 5ml med blekk og kan printe opp til 190 sider. Den større varianten koster cirka 250 nok og skal være nok til å printe cirka 450 sider og inneholder et sted rundt 12ml med blekk. Hvis du synes dette egentlig er mye penger for lite printing synes du det samme som meg, og bare for å prøve la jeg da turen innom Ebay for å se meg rundt etter blekk som jeg kunne bruke til å fylle på mine nesten tomme blekkpatroner (og fargepatroner også).

Hva fant jeg og hva kjøpte jeg?

Jeg kjøpte utrolig masse rart og festlig, men noe av det jeg startet med var denne. Det er ett sett som inneholder utstyret du trenger for å fylle på blekk, samt fire flasker som inneholder 28ml med blekk hver, altså en med 28ml svart blekk, en med 28 ml lyseblått blekk (cyan), en med 28ml rosa (magenta) og en med 28ml gult blekk. Totalt kostet dette meg cirka 140 NOK med frakt. Hvis du bare ser på mengden svar blekk i pakken skjønner du vel fort at dette kan lønne seg! Ettersom jeg bruker svært lite farger har jeg siden fyllt på med beholdere med kun svart blekk og fyller relativt regelmessig den nesten tomme patronen med dette.

Pakken mottatt, på tide å fylle blekk på patronen

Pakken kom så i løpet av relativt kort tid. Det som er viktig når du fyller blekk på patroner er at de ikke må være helt tomme, for da er printeren så smart at den skjønner at en tom patron plutsetlig ikke kan bli full. Så, når du begynner å få advarsler om at en patron begynner å nærme seg tom er det på tide å fylle blekk! Det finnes selvfølgelig muligheter for at det går galt, men i midt tilfelle har dette gått veldig bra! I pakka med blekket finner du også beskrivelse på hvordan det skal gjøres.

Her er noen viktige steg når du fyller blekk på patronen

  • Du må dra av deler av den hvite papirbiten på toppen av patronen til du ser ett hull.
  • Plasser patronen i den lille svarte «boksen.» Dette sleit jeg mye med, ettersom den må presses ordentlig inn, men når jeg først fikk det til ordentlig, har det gått veldig bra siden.
  • Når man bruker den pakka jeg henviste til ovenfor er blekket allerede i «nåla» så det er bare å stikke den inn i hullet på toppen av patronen. Hvis man stikker den for langt inn kommer det ikke noe blekk ut, så prøv deg litt fram. Når blekk tyter ut av toppen eller under patronen er den ferdig fyllt.
  • Da bruker du den andre «sprøyta» i pakka til å dytte inn undenfra for å suge ut luft fra patronen, og når det begynner å komme blekk drar du den ut og tar ut patronen av den svarte boksen. Du kan da tørke bort eventuelt blekk fra toppen eller bånn av patronen, og så lønner det seg å la den stå litt før du setter den tilbake i printeren.
  • Nå har du fått nytt blekk i patronen. Det vil ikke synes på dataen, så du vet aldri hvor mye blekk som faktisk er i patronen, men når du ser kvaliteten på utskriftene gå nedover igjen er det bare å fylle på nytt.
  • Ved fargeutskrift er prinsippet det samme, bare at i fargepatronen er det tre hull som skal fylles, ett til hver av fargene.

Personlig liker jeg bedre å fylle blekk på patroner med ekte sprøyte, og ikke den løsningen som er i pakken jeg henviste til, men alt dette fungerer. Dette er da hvordan jeg har løst dette med min printer, men høyst sannsynlig har du en annen printer, og da er det en annen framgangsmåte. Men, du kan jo leite rundt på nettet etter instruksjoner og om du finner noe du tror kan fungere, har du lite å tape på å prøve en gang i allefall!

Jeg kan bare legge til at jeg selv har fyllt den patronen som er i min printer nå rundt 6-7 ganger og den printer fortsatt som en kule. Har noen originale patroner klare i tilfelle den en gang sier takk for seg (de fleste sier at man ikke kan fylle blekk på patron i det uendelige).

[stextbox id=»info» caption=»Blekktypen beskrevet i denne artikkelen er kompatibel med andre HP skrivere også, blant annet: (kopiert fra Komplett.no) «]HP Deskjet 1000, 1010, 1050 J410a, 1050A J410g, 1051A J410f, 1055 J410e, 1056 J410a, 1512, 1513, 2000, 2050 J510a, 2050 J510c, 2050A J510g, 2050A J510h, 2054A J510j, 2510, 2514, 2540, 2542, 2544, 3000, 3050 J610a, 3050 J610c, 3054A J611c, 3054A J611d, 3055A J611n, 3057A J611n, 3059A J611n, 3510 , HP Envy 4502, 4503, 5530 , HP Officejet 2620, 2622[/stextbox]

Har du noen egne erfaringer, spørsmål eller tanker du ønsker å dele er det bare å skrive en kommentar. Jeg hører kjempegjerne fra alle som leser denne bloggen!

 Bilder fra når jeg fyller blekk på patronen

1 Ta ut patronen
Ta ut patronen av printeren
Løft opp papiret
Løft opp papiret slik at du finner hullet der du kan fylle på blekket
Sett blekkpatronen i boksen
Sett patronen i «boksen». Dette kan være litt vanskelig i starten, og kreve litt pressing!
Fyll i blekk
Brukk sprøyte med blekk eller annet for å fylle blekk på patronen. Når det flyter over er det fullt. Ikke fyll på blekket for fort!
Sug ut litt blekk
Sug ut luft av patronen. Når blekket begynner å komme er du ferdig!
La blekkpatronen hvile seg!
Tørk bort blekkrester og la patronen hvile seg før du setter den tilbake i skriveren!
Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar