lag-android-applikasjon-med-appspotr

Lag Android og iOS applikasjoner enkelt og uten kunnskap!

Ønsker du å lage en Android eller en iOS applikasjon som folk kan bruke? Har du ingen kunnskap om hvordan det gjøres? Nå kan du lage applikasjon for mobile enheter enkelt allikevel!

Reklamer på Facebook kan være ganske irriterende noen ganger, men av og til så dukker det opp noe nyttig. Det var i forrige uke at jeg plutsetlig så en reklame for hvordan man kan lage Android og iOS applikasjoner enkelt og uten noen kunnskap om programmering. Det var seint på kvelden og jeg burde vel ha lagt meg til å sove, men valgte i stedet for å gå inn i løvens hule. Liker du å sitte med datamaskin vet du sikkert som meg at å begynne på et nytt prosjekt klokka ti på kvelden garanterer lite søvn den natta.

Heldigvis så kom jeg meg i sengs ikke så altfor sent. Grunnen var nemlig at siden jeg ble tatt til for å lage applikasjoner til iOS og Android uten kunnskap om programmering var så enkel å bruke at det gikk som en drøm. I løpet av to timer forstod jeg hvordan alt fungerte og hadde egentlig en applikasjon klar som kunne bli publisert i Apple Store og på Google Play.

lag-android-applikasjon-med-appspotr
Her ser du et bilde fra AppSpotr. Jeg lager en applikasjon om Budapest for reisende som kommer til byen!

Applikasjonen er gratis, men!

Tjenesten jeg snakker om og som jeg prøvde heter AppSpotr. Du kan helt gratis lage en bruker og begynner å lage en applikasjon. Det er enkelt og du skjønner raskt hvordan ting fungerer. Du kan siden følge med live på din telefon også for å se på oppdateringer og hvordan applikasjonen din utvikler seg. Ettersom det er forskjell på iPhone, iPad, Android telefon og Android nettbrett, så har du også fire forskjellige instillinger når det gjelder design/utseende på disse plattformene.

Det er mye du kan gjøre helt gratis med AppSpotr, men det er også visse side muligheter som du må betale for. Du kan enkelt legge til tekst, lage lister, lage bildegallerier, legge inn nyheter fra bloggen din og lignende gratis med AppSpotr, men om du ønsker å ha skjemaner folk kan fylle inn for å ta kontakt, ha quiz i applikasjonen, legge inn detaljerte kart eller få tilgang til PUSH meldinger må du betale månedlige beløp for disse tjenestene. Disse prisene er ikke brutale i det hele tatt, så fortsatt billig i bruk.

Publisering av din applikasjon

Hvis du har sitti noen timer med AppSpotr og er klar til å publisere bør det også gå ganske greit. Det er dog ikke gratis og her er utgiftene du må regne med i forbindelse med dette. Disse pengene har ingenting med AppSpotr og gjøre, men de kommer fra Google og fra Apple.

For å få en Developer konto hos Google må du betale 25 Dollar. Dette er en engangsutgift. Har du denne i orden kan du publisere din Android applikasjon laget i AppSpotr enkelt og greit.

Apple er litt særere (som vanlig) og for å få den Developer konto hos Apple må du først registrere deg, og deretter er prisen for dette 100 Dollar i året. Det er jo hakket mer brutalt enn hos Google, men har du en god applikasjon vil nok pengene du tjener ved å bruke den fort returnere dette beløpet.

Merk at du selv kan bestemme prisen på din applikasjon og om du ønsker å gjøre den tilgjengelig gratis er det enkelt og greit. Har du derimot planer om å tjene penger på denne vil du selvfølgelig måtte fylle inn en god del informasjon ekstra.

Er din Android og iOS applikasjon klar?

Har du prøvd dette? Skriv gjerne en kommentar nedenfor for å dele dine spørsmål, fortelle om applikasjonen du nettopp har laget og publisert eller hva enn du måtte ha på ditt hjerte!

 

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar