hva er hootsuite

Hva er HootSuite?

I dag finner det flere såkalte verktøy som hjelper deg til å administrere ditt nærvær på sosial media. HootSuite er et slikt verktøy og her kan du bli bedre kjent med det!

Du lurer kanskje på hvorfor man trenger et slikt verktøy, og hva det gjør. Her er problematikken.

sosial media hootsuiteFlere av oss har mange profiler på forskjellige media som Twitter, Facebook og Google+. Vi har personlige profiler, men i tillegg har vi profiler for forskjellige websider, firmaer og prosjekter. Dette kan fort bli vanskelig å administrere og når du har lyst til å oppdatere statusen til en side på de respektive sidene tar det mange minutter bare å logge seg ut og inn av disse og publisere meldingen. Og slike minutter kan virke både lange, kjedelige og som sløsing av tid. Der kommer HootSuite inn i bildet.

[stextbox id=»info»]Bli kjent med tjenesten SocialPilot, en tjeneste lik HootSuite, men en jeg personlig liker mye bedre. Les mer om SocialPilot i denne artikkelen.[/stextbox]

Hva kan HootSuite gjøre for deg?

Det første man gjør er å lage en profil hos HootSuite. Dette er gratis, men selvfølgelig har gratis kontoen visse begrensninger. Tegner du derimot abonnementet som koster cirka 10 USD i måneden kan du legge til opp til 50 forskjellige sosial media profiler til din konto og du kan legge til så mange nyhetsstrømmer du vil og automatisk publisere dem til forskjellige profiler.

HootSuiteSå, når du har lagd din profil (besøk HootSuite for å gjøre dette) kan du starte med å legge til noen sosial media nettverk. La oss si at du starter med å legge til din private Facebook, Google+ og Twitter profil. Når dette er gjort kan du på toppen av siden enkelt skrive en melding og publisere den til de valgte nettverk på en gang. Du kan også fortelle HootSuite om du vil publisere den på et senere tidspunkt. Allerede nå har du spart masse tid ettersom du slipper å gå inn på alle tre respektive sider for å sende meldingen, men du gjør det på alle tre samtidig fra ett sted.

Neste skritt kan være å lage en kategori på hovedsiden i HootSuite som du kaller Private profiler. Her kan du så legge til streamer som gjør at du kan ha en oversikt over hva som skjer på de forskjellige sidene (Twitter, Google- og Facebook). Ved hjelp av dette kan du slik få oversikt over hva som skjer på de forskjellig sosial media sidene dine.

Andre HootSuite funksjoner

hva er hootsuiteJeg bruker selv HootSuite svært regelmessig da det er utrolig tidsbesparende. Man kan be HootSuite automatisk publisere fra din bloggstrømm, men selv er jeg ikke så tilhenger av dette ettersom den velger tilfeldig bilde fra blogginnlegget når den publiserer på Facebook (gjerne en logo i stedet for bilde fra posten) og lignende, og det er ikke så bra. Men, det går så fort å åpne HootSuite og skrive inn dette selv, og når jeg legger til nye poster og blogg innlegg manuelt kan jeg påvirke beskrivelse, bruke hashtags og også bestemme hvilke bilde som brukes, så det gjør meg ingenting.

HootSuite kan også opprette rapporter slik at du kan få statistikker over antall klikk på lenker, retweets og lignende. Disse kan du enten se inne på siden, eller så kan du få dem tilsendt på email så ofte du bare vil. Kjempenyttig!

Det finnes flere funksjoner, men for meg er dette de viktigste. Har du lyst til å prøve selv? Besøk HootSuite! Har du allerede prøvd og har gode eller dårlige erfaringer, eller kanskje spørsmål… bare skriv en kommentar!

[stextbox id=»info»]Lenkene i denne artikkelen er såkalte affiliate lenker. Det vil si at hvis du trykker på dem og tegner abonnement hos HootSuite vil jeg få en liten betaling. Dette har derimot ikke påvirket innholdet i artikkelen, ettersom jeg kun skriver om dette basert på egne positive erfaringer og at jeg tror det kan være nyttig for andre.[/stextbox]

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar