publisere poster med socialpilot

En test av SocialPilot (SocialPilot.co)

Vi som jobber foran datamaskin med internettsider og sosial media, kan spare mye tid på å bruke et verktøy som hjelper oss å dele innhold på Facebook, Twitter og lignende sider. SocialPilot er ment å være et slikt verktøy. Fungerer det? Er det verdt pengene?

Jeg har tidligere skrevet artikler om lignende tjenester her på Netthjelp.eu. For noen år siden skrev jeg om både HootSuite og Buffer, to av de ledenge tjenestene som har med administrering av sosial medie-profiler på nettet. Jeg har siden den gang brukt HootSuite daglig, og har stort sett vært fornøyd med det. Det var allikevel nylig at jeg tilfeldigvis leste om SocialPilot, en tjeneste lik både HootSuite og Buffer. Jeg bestemte meg for å teste SocialPilot, for kanskje vare det både tid og penger på å spare på å bytte fra HootSuite.

Hva er SocialPilot

Hva handler dette om i det hele tatt?

Skjønner du ikke hva HootSuite, Buffer eller SocialPilot handler om? Her forklarer jeg det med korte ord.

  • Disse tjenestene lar deg samle alle dine sosial media profiler på ett og samme sted.
  • Fra tjenesten kan du publisere bilder, videoer eller meldinger, som umiddelbart eller på et senere tidspunkt (valgt av deg), blir publisert på de gitte profilene dine.
  • På den måten slipper du manuellt å besøke Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Google+ og lignende for å gjøre dette, men alt stilles inn og administreres fra en slik tjeneste.

Det er utrolig hvor mye tid man kan spare på å bruke en slik tjeneste, i allefall hvis man administrerer 5-6 sånne profiler (eller mer). Jeg for min del administrerer rundt 60-70-80 slike profiler (har ikke helt tellingen), så for meg er det enormt mye tid å spare på å bruke en slik tjeneste.

Hvordan fungerer SocialPilot?

Det første du må gjøre er å besøke SocialPilot sin nettside. Jeg tegnet umiddelbart et abonnement som het Growth Hacker. Det er for de som vil bruke opp til 100 profiler samtidig. Trenger du bare opp til 10 profiler, vil Basic pakken være nok. Når du starter den gratis prøveperioden på 14 dager blir du umiddelbart bedt om å legge til en eller flere profiler. Du kan da legge til din egne Facebook profil, eller kanskje en Facebook gruppe du aministrerer (eller Twitter profil, Google+ side eller lignende).

Når du har lagt til denne blir du bedt om å sette opp en «scheduler». Her gir du beskjed til SocialPilot om når du ønsker å publisere poster til den gitte profilen. Det er nemlig ikke det samme når man publiserer. Enkelte tider på døgnet er bedre å publisere på, grunnet flere aktive brukere på den tiden av dagen. Du må oppgi minst ett tidspunkt på dagen når du legger til en konto, men du kan også oppgi flere tider på dagen. Dette må gjøres hver gang du legger til en profil. Dette vil du få bruk for senere når du ber SocialPilot publisere poster eller lignende til de forskjellige profilene automatisk (du plasserer det i køen).

publisere poster med socialpilot

På bildet ovenfor ser man hvordan du kan publisere bilder, lenker eller tekster via SocialPilot. Du legger til teksten, URL-en eller bilde, siden velger du til hvilke profiler du vil publisere den til. Velger du «Add To Queue» publiseres posten på tidspunktene du har oppgitt som «perfekte tidspunkter for publisering». Trykker du på pila ved siden av kan du velge «Share Now» og da blir innholdet du ønsker publiseres umiddelbart.

Har du mange profiler kan det være nyttig å opprette såkalte grupper. I en gruppe kan du legge til flere sosial media profiler, og i stedet for å velge hver profil manuellt når du skal sende en melding, kan du bare velge gruppa (som da sender til alle profilene i gruppa av seg selv).

Andre muligheter med SocialPilot

Det finnes mange andre muligheter og funksjoner hos SocialPilot. Du kan for eksempel legge til RSS-strømmer som automatisk publiseres til profiler eller grupper, slik at du ikke trenger å gjøre noe. SocialPilot sjekker da fin RSS-strøm automatisk flere ganger om dagen, og finner den nytt innhold, blir dette automatisk publisert til de profilene eller gruppene du vil at det skal publiseres til.

Inne på SocialPilot arbeidsbordet kan du også se Twitter og Facebook statiskk. Disse viser deg antall nye følgere du har fått den siste uka, hvor mange likes, retweets og lignende du har fått. På den måten kan du enkelt se om du lykkes med dine kampanjer, og om du får valuta for pengene du bruker eller ikke.

SocialPilot har også en svært god applikasjon for Android og iOS. Det gjør at du kan publisere innhold eller administrere innhold som er tidsinstillt fra din mobil eller nettbrett. Jeg har tidligere sterkt mislikt HootSuite sin Android applikasjon, men SocialPilot sin har jeg faktisk svært god erfaring med allerede.

Hva er min konklusjon?

Etter å ha brukt SocialPilot i cirka 24 timer er jeg svært fornøyd, og jeg har allerede kansellert mine to abonnementer hos HootSuite. Jeg kommer billigere ut av det hele, og jeg liker tjenesten SocialPilot mye bedre.

Jeg nevnte det tidligere, men SocialPilot har en 14 dagers gratis prøveperiode, så det er helt ufarlig å prøve. Har du prøvd tjenesten hadde det vært hyggelig om du delte dine erfaringer. Er du like fornøyd som meg? Eller kanskje du liker HootSuite bedre? Skriv gjerne en kommentar for å dele dine tanker.

 

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar