isbit lager fra Temu

Isbitlager i silikon fra Temu – Bare noe tull?

Det er enormt mange forskjellige dippedutter på Temu som hjelper deg å lage isbiter, og jeg har ingen plan om å teste alle de forskjellige. Men, jeg fallt for fristelsen siden jeg uansett hadde en ordre inne og plasserte isbitlageren av silikon som du ser på bildet ovenfor i handlekurven min. Men, var den verdt pengene og plastikken, eller var det nok et eksempel på at Temu bare forsøpler planeten?

Isbitlageren ser utrolig fin og praktisk ut på bildene og på videoene. Og jeg må ærlig innrømme at hvis du kommer så langt til at du faktisk trykker på utsiden av formen for å få isbitene til å falle ut av formen på innsiden, er den faktisk ganske praktisk. Men veien dit er dessverre lenger og litt mer upraktisk enn det jeg setter pris på.

Hva er problemet?

Du må først fylle vann i selve formen, og så dytter du ned lokket i midten som gjør at vannet presser seg opp langs sidene og inn i de forskjellige isbitformene. For å fylle hele greia må du fylle med litt for mye vann, noe som gjør at vannet kommer ut på toppen av formen når du trykker ned lokket. Men, etter en stund har overflodig vann stort sett kommet ut, og du er klar til å plassere formen i fryseboksen (tenkte du).

Vel, problemet nå er at vannet på innsiden av formen beveger seg nedover, noe som gjør at lokket på ny presses oppover etter at du har plassert det i fryseboksen. Hvis du legger merke til dette sent vil du sitte igjen med en stor klump av en isbit i bunn av formen, og ingen små søte isbiter som planlagt.

Løsningen på dette problemet er å fylle vann også i midten av formen, noe som gir den nok tyngde til å holde lokket nede. Det gjør samtidig at du får en svær og solid isbit i midten av formen, noe som kan være veldig godt til et kaldt glass cola på en varm sommerdag.

Og da er det tid for å putte vidunderet i fryseboksen. Etter noen timer er produktet klart og det ser cirka slik ut.

Isbitlager fra Temu

Som du ser er det en stor isbit i midten. Det første problemet du får nå er å fjerne lokket fra midten av beholderen. For å få til det må du ta litt varmt vann på utsiden slik at de tiner litt, noe som gjør at du forhåpentligvis klarer å få lokket av beholderen. Hvis du har suksess med det vil det faktisk fungere stort sett bra å trykke ut isbitene fra sidene slik at du har masse små isbiter som du kan plassere i glass.

Den neste utfordringen er å fjerne isbiten som er i lokket. Da må du nok en gang fram med varmt vann for å tine den litt, og etterhvert vil den store isbiten komme ut fra midten av formen.

Sluttresultatet er mange små isbiter (som smelter relativt fort), og en kjempestor som holder drikken kald i lang tid.

Hva er konklusjonen?

Jeg synes det er litt mye ekstra jobb for å få ut isbitene, og synes faktisk det er enklere å bruke en helt vanlig flat isbit formen som jeg plasserer i fryseboksen og bare trykker ut isbitene fra formen når jeg trenger dem. Det ser kult ut, men jeg er ikke helt fornøyd (selvom ungene synes den er morsom).

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar