se på netflix innholdet i utlandet med vpn

Hvilken VPN bør jeg bruke for å se Netflix i USA, Canada, Japan, og andre land utenfor EU/EØS?

Det er slik at uansett hvor du beveger deg innenfor EU og EØS vil du alltid se innholdet til nasjonen der ditt Netflix abonnement er registrert. Med andre ord vil du som nordmann se norsk Netflix innhold, uansett om du sitter på Finmarksvidda, på Aker Brygge, på Mont Blanc i Frankrike, eller utforsker Colosseum i Roma. Men, i det øyeblikket du beveger deg utenfor EU og EØS endrer dette seg raskt og du ser det innholdet tilgjengelig på Netflix i nasjonen du besøker. Men, hvis du ønsker å se innhold på Netflix i USA, Canada, Japen, Australia, eller andre land utenfor EU/EØS ved hjelp av en VPN (uten å forlate Norge), hvilken VPN bør du bruke? Det kan du lære mer om i denne artikkelen!

Det er enormt mye som har skjedd med Netflix siden tjenesten ble lansert i USA i 2007, og siden tjenesten ble gjort tilgjengelig i Norge i 2012. En av de store forskjellene er at det er en verdensvid tjeneste som i større og større grad lever av å produsere eget innhold til de med abonnement. Det materialet som er egenprodusert av Netflix er tilgjengelig verden rundt, med VPN, eller uten VPN. Det som derimot er forskjellige er innholdet som Netflix kjøper rettigheter til å vise i verdens nasjoner.

Hva slags forskjeller er det mellom Netflix i USA, Norge, Canada, Japan, og andre nasjoner?

Mange tror at innholdet på Netflix er identisk verden rundt, men det er ganske feil. Det som er av Netflix produksjoner er tilgjengelig verden rundt, men det som Netflix kjøper rettigheter til av innhold fra andre selskaper kjøper de nesten alltid bare lokalt. Det er derfor en populær TV serie som Brooklyn Nine-Nine ikke finnes på Netflix verden rundt. En annen forskjell er også når nye sesonger blir lagt til av forskjellige TV serier. La meg forklare det med noen videre eksempler.

  • Asteroid City, en av de mest populære filmene i 2023, finnes kun på Netflix i Australia, Belgia, og Sør-Korea for øyeblikket.
  • Paw Patrol filmen fra 2022 finnes kun på Netflix i Hong Kong og India, mens tidligere Paw Patrol filmer er på Netflix i Canada.
  • Filmen Retribution med Liam Neeson fra 2023 finnes kun på Netflix i Sverige.
  • Full Metal Jacket (klassikeren) er kun på Netflix i Australia.
  • Grey’s Anatomy kan du se på Netflix i USA og Canada.

Dette er bare noen eksempler, og slikt innhold finner du altså ikke på Netflix verden rundt, bare i noen få konkrete nasjoner. Og nettopp det er grunnen til at mange kommer til artikler som denne for å finne ut mer om hvordan man kan få tilgang til Netflix innhold i USA, Canada, Japan, Australia, Sør-Korea, India, og mer. Som du kanskje vet er det såkalte VPN tjenester man bruker for å fikse dette, men hvis du har litt mer kunnskap vet du også at Netflix blokkerer en mange VPN tjenester.

netflix med vpn

Hva betyr det at Netflix blokkerer en VPN tjeneste?

Netflix har et ansvar for å opprettholde sin plikt ovenfor selskapene de kjøper TV serier og filmer fra. Det betyr at de prøver å blokkere så mange som mulig hvis de bruker VPN-tjeneste. Men, der man for noen år siden fikk feilmelding på skjermen som sa «proxy and unblocker error» får du ikke lenger noen feilmelding hvis du bruker en blokkert VPN. Hva skjer i stedet?

Netflix har et stort register over IP adresser som VPN tjenester benytter seg av. Hvis du besøker Netflix sine nettsider eller kjører Netflix applikasjonen med en slik IP adresse slipper Netflix deg inn, bare at de tar bort alt eksternt innhold som ikke er egenprodusert. Med andre ord vil du se en filtrert versjon av Netflix. Hvordan kan du enkelt sjekke om det er tilfelle? Søk etter hva som helst av innhold som du liker som ikke er Netflix produsert som du vet skal være tilgjengelig i nasjonen du har IP adresse i. Hvis du ikke finner den ser du på en «blokkert» eller «filtrert» variant av Netflix.

Hvilke VPN tjenester er ikke blokkert av Netflix?

For å være helt ærlig er det ingen VPN tjeneste som fungerer 100% med Netflix. Det finnes VPN tjenester med servere i over 100, men det betyr ikke at du umiddelbart kan se på Netflix i alle nasjonene. For det første vil du som norsk Netflix abonnement ikke få tilgang til innhold i andre EU/EØS-land, og deretter er Netflix blokkert i mange land utenfor EU. Du vil ikke finne en perfekt VPN som fungerer med alt, men det finnes flere VPN tjenester som jobber kontinuerlig med å gi deg tilgang til Netflix innhold i det de betegner som de viktigste nasjonene, som USA, Canada, Australia, Sør-Korea, Japan, Mexico, og noen andre.

Jeg har testet og jobbet med VPN-tjenester i mer enn ti år og basert på det jeg har sett og opplevd selv kan jeg anbefale følgende tjenester: NordVPN, ExpressVPN, og Surfshark.

Noen få ord om NordVPN.

Dette er en tjeneste som har fungert kontinuerlig med Netflix så lenge jeg kan huske. Det som gjør tjenesten ideell er at de kontinuerlig holder serverne ved like. De har også en innebygd tjeneste som gjør at hvis du kobler deg til en VPN server som de vet er blokkert av Netflix bruker de en såkalt proxy og lar deg se innholdet på Netflix i USA (selvom du er koblet til en VPN server i ett annet land). Med andre ord, om du kobler deg til en server i Egypt som er blokkert av Netflix, vil du ikke se den filtrerte varianten av Netflix, men i stedet se innholdet på Netflix i USA.

Basert på mine siste tester fungerer NordVPN veldig bra med Netflix i blannet annet USA, Canada, Australia, Mexico, Japan, India, og mange EU-land som du ikke drar nytte av ettersom Netflix abonnementet ditt er registrert i Norge.

NordVPN har gode priser og de beskytter deg med sin 30-dagers pengene tilbake garanti. De har mange ekstratjenester som passord-manager og cloudlagring, men det trenger du ikke hvis du bare vil se på Netflix innhold i andre land.

Noen få ord om ExpressVPN.

ExpressVPN er den dyreste av de tre tjenestene, men de har god service, servere i mer enn 100 nasjoner, og det er en tjeneste som fungerer utrolig bra også med andre strømmetjenester som ESPN+, Paramount+, PeacockTV, og mange andre. ExpressVPN har mange servere i hver nasjon og det kan ofte være at du må prøve å koble deg til flere forskjellige før du finner den som faktisk fungerer med Netflix i den gitte nasjonen. Dette skaper vanligvis ikke store problemer, men det er greit å vite om det.

ExpressVPN fungerer svært godt hvis du vil se Netflix-innhold i Canada, USA, Japan, Australia, og en god del andre land.

Bruker du lenken ovenfor og kjøper ett abonnement for 12 måneder vil du få tre ekstra måneder gratis som bonus. Det er også greit å vite at de har live-chat på nettsiden hvis du trenger hjelp, og de har 30-dagers pengene tilbake garanti.

Noen få ord om Surfshark.

Surfshark har svært mange likheter med NordVPN, og det er samme eiere som står bak begge tjenestene. Surfshark er enkelt å bruke og de har gode applikasjoner for alt av operativsystemer, og du kan enkelt installere Surfshark sin applikasjon direkte i din nettleser (Edge, Firefox, Chrome). Surfshark fungerer i drøssevis av nasjoner, noe som gjør at ofte er det denne tjenesten jeg har brukt mest hvis jeg vil se Netflix innhold i en eller annen spesiell nasjon som jeg ikke har fått tilgang til med NordVPN eller ExpressVPN.

Vanligvis er Surfshark den billigste tjenesten, men du vil først og fremst se de store forskjellene hvis du kjøper et abonnement for 1 år eller mer.

Surfshark beskytter deg på samme måte som ExpressVPN og NordVPN med en 30-dagers pengene tilbake garanti.

Alle disse tjenestene kan du bruke for å se på NRK på nettet utenfor EU/EØS, og NordVPN kan du også bruke for å se på innholdet på norsk Netflix utenfor EU/EØS.

netflix med vpn i usa, canada, og andre land

Noen få tips hvis du har fulgt instruksene i denne artikkelen!

Du vet sannsynligvis bedre enn noen andre hvorfor du ønsker å bruke en VPN for å se på innhold på Netflix i andre nasjoner. Men, du kan få noen overraskelser underveis som gir deg enda mer valuta for pengene. Du har kanskje ikke tenkt på det, men hvis du liker anime-serier er det en helt uhorvelig stor mengde med anime tilgjengelig på Netflix i Japan. Ikke bare det. Svært mange Hollywood blockbustere blir lagt til på Netflix i Japan lenge før de kommer til Netflix i USA og andre steder. Det kan derfor være spennende å koble seg til en VPN server i Japan og gå til Netflix sine nettsider bare for å se om det er noe spennende der du har lyst til å se på som ikke er tligjengelig andre steder.

Vil du heller se populære TV serier produsert i USA? Det er mange slike serier som du ikke finner i andre land enn USA og/eller Canada. Jeg nevnte tidligere i denne artikkelen Grey’s Anatomy som finnes på Netflix i disse nasjonene, men andre serier som Killing Eve, Avatar: The Last Airbender, Band of Brothers, finnes også på Netflix i USA, men ikke mange andre steder.

Det stedet i verden der du finner flest norske filmer på Netflix er på Netflix i Norge. På samme måte kan du bruke VPN tjenestene beskrevet her for å få tilgang til masser av lokalt innhold og lokale produksjoner i land som Mexico, USA, India, Japan, og lignende.


Jeg håper du har funnet forklaringene og innholdet i denne artikkelen interessant og nyttige. Har du spørsmål eller kommentarer er det bare å skrive.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar