Videresend besøkende til side for mobiltelefoner

Hvordan videresende besøkende til mobilside?

Videresend besøkende til side for mobiltelefonerDet blir mer og mer populært for tiden med websider lagt til rette for besøkende som bruker smarttelefon eller tablet. I noen tilfeller fungerer de websidene man allerede har greit på slike maskiner, men i mange tilfeller kan det lønne seg å tilpasse siden mobilbrukere. I så tilfelle finnes det mange løsninger som man kan bruke for å ordne dette, men her kommer bare et lite skript som vi selv fant på nettet og som virker veldig bra. Det er et javascript som du må plassere i headeren til siden og bare bytt ut adressen i scriptet med mobilsiden du ønsker å sende de besøkende til.

Dette skriptet er egentlig ikke til for å finne ut om brukeren har mobil/tablet eller ikke, men det sjekker skjermoppløsningen til de besøkende, og hvis den er under den oppløsningen du selv bestemmer i skriptet, vil de bli videresendt til siden du ønsker.

Her kommer i så tilfelle skriptet:

<script type=»text/javascript»>
if (screen.width<600) {
window.location=»http://dinmobilside.no/»;
}
</script>

Dette er bare en enkel måte å gjøre dette på. Det finnes også muligheter for å gjøre det med PHP script eller andre metoder, men så langt synes jeg selv denne fungerer veldig bra ettersom det er oppløsningen som er viktig. Om en tablet har god oppløsnig og ser siden som man ser den på laptoper er det jo greit. Men, for de som kommer med smarttelefoner med lite display kan dette være en praktisk måte å videresende besøkende på til din mobilside.

Hvordan lage en mobil webside?
Vi kommer tilbake til hele temaet rundt mobilside og hvordan lage det litt senere. Følg oss på Facebook, Google+ eller på Google Currents, så ser du raskt når nye artikler blir lansert! Det finnes mange sider på nettet som kan hjelpe deg med dette, for eksempel GinWiz.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar