Lytt med ører og hjerte

Lytt med både ører og hjerte!

Lytt med ører og hjerteDet er ikke tilfeldig at vi har fått to ører og en munn. Det betyr selvfølgelig at vi bør være flinkere til å lytte enn til å snakke. Men, fra tid til annen er det ikke nok å lytte. Man trenger å lytte aktivt og la hjertet involvere seg.

Det er ikke noe problem å være en passiv lytter. Det er faktisk ganske enkelt. Hvis du har sett filmen Click med Adam Sandler i hovedrollen skjønner du hva jeg tenker på. Han har en fjernkontroll som han kan spole i tiden med. Ved en kjedelig samtale spoler han litt fram til samtalen er over. Underveis har han bare sagt lyder som «ja», «nei», «kanskje» og andre interessante lyder, men han har ikke fått med seg noen verdens ting av hva som skjer. Det er selvfølgelig satt på spissen i filmen, men dette er et velkjent problem for noen og enhver, kanskje spesielt for menn. Jeg vet selv at når jeg tenker på en artikkel som skal skrives, laging av websider, nye prosjekter og lignende kan jeg enkelt finne meg helt i min egen verden, mens jeg egentlig burde befinne meg her på jorden og lytte til det som skjer rundt meg. En gang eller to med slik er ikke noe problem, men om man kontinuerlig lever i sin egen boble og ikke aktivt hører på det som blir sagt rundt en, da blir det sjelden en god slutt på det hele.

Det er derfor man snakker om å være en aktiv lytter. Man ikke bare hører på personen, men man forsøker å koble ut alt annet for faktisk å sette seg inn i det den andre sider. En god måte å være en aktiv lytter på er også å stille spørsmål til det en hører for å forsikre seg om at man forstår det som blir sagt, om mulig repetere litt for seg selv og å prøve å sette seg inn i den andres situasjon. I det man gjør det kobles også hjertet til, og det er veldig viktig hvis man ønsker å bygge gode relasjoner. En vellykket business er jo alltid bra, men når man trekker på åra (igjen kan jeg varmt anbefale filmen Click) skjønner man hvor viktig tid prioritert med familie og venner er. Derfor er det viktig at nå, midt i en travel hverdag full av utfordringer og masse som må gjøres, at vi tar oss tid til å lytte til hverandre, og spesielt at du tar deg tid til å lytte til din ektefelle. Uten det vil det være vanskelig å leve i et godt ekteskap.

Lykke til med denne oppgaven som varer livet ut ha en videre god jul!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar