Kveldsforsetter

Kveldsforsetter

Vi kjenner alle til konseptet med nyttårsforsetter og svært mange har tanker og meninger om hvorvidt dette er bare tull og tøys eller ikke. Men, jeg har funnet ut at jeg vanligvis ikke har så mange nyttårsforsetter, men noe jeg derimot har svært regelmessig er kveldsforsetter. Kanskje du også har det?

Jeg gjorde raskt et søk på Google på kveldsforsetter, men til min store overraskelse var alt jeg fant en side som fortalte meg at ingen så langt har brukt dette ordet noe særlig og jeg fant altså ingen resultater. Kanskje det er et annet ord for konseptet jeg ikke kjenner, men her er i allefall det jeg legger i ordet når jeg bruker det.

Kveldsforsetter

KveldsforsetterDu har akkurat lagt deg i senga og du stønner og sier for eksempel følgende:

 • Fra og med i morgen skal jeg slutte å spise så mye sjokolade.
 • Fra og med i morgen skal jeg stå opp 15 minutter tidligere og trimme før jeg går på jobb.
 • Når jeg står opp i morgen skal jeg lese 10 minutter i Bibelen.
 • Jeg skal ikke drikke Cola eller andre sukkerdrikker, fra og med i morgen.
 • Jeg skal bruke mer tid med barna, fra og med i morgen.
 • Nå vil jeg slutte å se så mye på TV og jeg vil heller lese bøker.
 • Fra og med i morgen skal jeg slute å være negativ og jeg skal slutte å krangle med mine nærmeste.

Dette er altså kveldsforsettene som mange har og tenker på når de legger seg til å sove. Men, hva skjer neste morgen? Man sov visst litt lenger, og dermed så røyk tida som var satt av til bibellesing og trening. Deretter blei jeg litt stressa ettersom det ikke fungerte, krangla litt med et annet familiemedlem, slang ut en kommentar om at dette kommer aldri til å gå, og for å trøste meg sjæl drakk jeg en cola og spiste en snickers på vei til jobb. Jeg trengte tross alt den energien og fortjente den vel også etter en så tøff morgen!

Dette er selvfølgelig satt litt på spissen, men ofte så er vi utrolig flinke til å legge planer for å forandre livet på kvelden rett før vi legger oss, men neste morgen når vi står opp er både kraften, energien og motivasjonen blitt borte. Hva skal vi gjøre da?

Kan kveldsforsettene bli virkelighet?

Jeg er på ingen måte noen mester i selvdisiplin, men her er noen triks som kan hjelpe deg og som jeg tror du vil dra nytte av hvis du ønsker at noen av dine kveldsforsetter skal bli gjort om til virkelighet!

 • Det aller viktigste… det er ingen fare om du ikke klarer det! Om du ikke lykkes, så bare hold fast på det og strekk deg videre for å klare det. Men, når du opplever at du faktisk klarte å stå opp tidligere, fikk trent litt før du gikk på jobb eller brukt litt tid til lesing eller lignende, vær fornøyd og stå på videre.
 • Finn en venn eller et familiemedlem som du kan snakke med om dette, sånn at dere eventuelt kan gjøre det sammen eller i allefall en som kan hjelpe deg litt når du har lyst til å droppe joggeturen eller hive nedpå med sjokolade og brus på et tidspunkt der du egentlig ikke ønsker å gjøre det.
 • Be Gud om hjelp og Bibelen sier at han gir styrke til den som ingen styrke har, så om du føler deg svak, så er det en perfekt mulighet for Gud til å gjøre under og hjelpe deg til å klare det på tross av din svakhet. For «alt makter jeg i ham som gjør meg sterk» sier Paulus, og da er ikke nøkkelen at Paulus er sterk, men at Gud er sterk, og han gjør det mulig!
 • Vit at på samme måte som en dårlig start på dagen ofte har en bølgeeffekt som vil påvirke resten av dagen, vil en god start på dagen ha samme konsekvens. Derfor er det veldig viktig hvordan du starter dagen.

Jeg leste en artikkel for en stund tilbake om at du må «ta kverken på dragen om morgenen» og den handlet om hvordan du må ta dagen før dagen tar deg! For en ting jeg også selv har merket mange ganger er at om jeg starter dagen med å trimme, så er en av konsekvensene at det er enklere etterpå å holde seg unna både brus og søtsaker, og det er enklere å realisere de målene man har. Derfor, kom deg på rett bølge fra du står opp og så kan du forhåpentligvis oppleve at noen av dine kveldsforsetter blir mer enn bare en tidlig drøm får du sovner, men en realitet når du våkner opp etter å ha drømt! Lykke til!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar