Martin Sundby - Tour de Ski

Mens jeg ser på Tour de Ski

Martin Sundby - Tour de Ski
Martin Sundby, på startstreken til finalen i sprinter under Tour de Ski

Sitter her og ser på Tour de Ski på nettet og sitter litt med samme følelsen som jeg har hatt mens jeg har sett på annen skisport tidligere i vinter, det er litt kjedelig!

Det er ikke fordi jeg ikke er skientusiast, men fordi det er relativt kjedelig å se på når det er så sterk norsk dominans. Dermed så var det jo bare gøy faktisk når Cologna vant åpningsrennet for menn under Tour de Ski.  Jeg husker jeg leste det litt tidligere i år at noen mente skisporten kunne være i fare for å bli som skøyter, det vil si et nasjonalt mesterskap. Langrenn internasjonalt er som er norgesmesterskap med noen utenlandske utøvere, mens skøyter er nederlandsk mesterksap med noen utlendinger. Så dermed håper jeg det blir litt jevnere, og når det så blir jevnt, så er det heia Norge for alle penga.

Tenker jeg litt tilbake i tid så er det jo påfallende at den norske dominansen på ski hadde en liten pause i 2014, og det var under OL i Sochi, men bortsett fra det så er det i allefall i høstsesongen nå i 2014 vært en veldig stor dominans.

Vel, nå er det tid for finale for mennene på sprinten under Tour de Ski, Det blir spennende å se hva Northug og Sundby kan få til der. Håper jeg på norsk seier? Vet ikke helt, men det er jo alltid gøy med norsk seier, men samtidig er det gøy om andre får lov til å vinne litt også.

Kanskje du begynner å anklage meg for å ha bodd for lenge i utlandet, og at det er derfor jeg ikke unner Norge seier i alt og alle ting, men jeg tror kanskje andre nordmenn også tenker litt som meg! Snart er det VM i Ski, så det gleder jeg meg selvfølgelig til, og jeg kommer til å følge det på NRK online fra utlandet, så regner med jeg ikke blir alene om det. Håper det blir jevnt, herlige sprinter, og forhåpentligvis en god del norske gull, men ikke bare norske gull!

[stbpro id=»warning» caption=»Hurra!»]Da er løpet over og det ble faktisk italiensk seier, foran Northug og Sundby! Hurra sier nå jeg![/stbpro]

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar