På tide å lese min gamle papir Bibel igjen

Det er på tide for meg å finne fram den gode gamle papir Bibelen igjen. Det er ikke noe galt med Bibelen på telefonen eller på Kindle, men for meg fungerer de ikke helt!

Nylig så endte jeg opp på et sted i noen minutter der jeg verken hadde mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin og jeg lurte på hva jeg skulle gjøre. Fort skjønte jeg at Bibelen min lå der og da fant jeg den fram og begynte å lese. Det var fint det, men det var akkurat da jeg skjønte noe. Jeg trenger å finne fram papir Bibelen min igjen. Hvorfor det?

På tide å finne fram min gamle papir Bibel igjen
På tide å finne fram min gamle papir Bibel igjen

Da jeg fikk min Kindle og fikk en Bibel på den tenkte jeg at det ville hjelpe meg til å lese mye mer i Bibelen enn før. Det samme var sant da jeg fikk Bibelen på datamaskin og på min mobiltelefon. Men, etter å ha hatt det slik en stund har jeg skjønt at jeg aldri har lest så lite i Bibelen noen gang. Hvorfor det? Både lesebrett, nettbrett, telefon og datamaskin kan være enorme velsignelser, men for meg kan jeg heller kalle de enormt store forstyrrelser, i allefall hvis målet er at jeg skal lese Bibelen.

Hva skjer når jeg setter meg ned for å lese Bibelen på Kindle? Jeg kommer på at jeg har fire andre spennende bøker på den som jeg gjerne ville lest i stedet. Og ofte ender jeg opp med en av dem i stedet. Hvis jeg skal lese på telefonen sjekker jeg emailen min først, og vips så var tida borte og jeg fikk ikke lest noe allikevel. Og hva er det geniale med den gode, gamle papir Bibelen?

Den er skikkelig primitiv. Med den gode, gamle papir Bibelen kan jeg verken sjekke Facebook, lese email eller høre på musikk. Jeg kan ikke sjekke Wikipedia eller oppdatere min Twitter status. Med den gode gamle Bibelen kan jeg faktisk ene og alene lese, og ikke hva som helst, men innholdet i boka som jeg holder i mine hender, Bibelen. Og nettopp det er det jeg trenger. Jeg trenger ikke distraksjonsmomenter, men noe som gjør det lettere å velge rett. Derfor trenger jeg min gode, gamle papir Bibel igjen!

Tags:

Legg inn en kommentar