kosthold og datanerd

Spis sunt når du sitter og jobber foran dataen

Det finnes noen stereotyper om hvordan en typisk person som jobber foran datamaskin ser ut. Han kan alt om bestilling av pizza, drikker store mengder cola og kaffe og beveger seg lite.

kosthold og datanerdHeldigvis er det ikke sant for alle, men dessverre er det mange som jobber foran datamaskinen som passer inn i dette bildet, spesielt blant den yngre generasjonen. Jeg tror derimot det er viktig at vi tar godt vare på våre kropper og vår helse, sånn at vi kan leve lenge, godt og få enda mer ut av våre dager.

Et problem kan være at de typiske datanerdene ikke er noen gastronomer, som gjør at det som regel går på fast food og bestilling. Det er ikke noe galt med slikt en gang i blant, men hvis det blir det vanlige er det mildt sagt en dårlig vane. Men, hvorfor ikke forandre litt på dette og fylle kroppen med vitaminer i stedet for Cola og andre sukkerdrikker?

Noen enkle, men kraftfulle forandringer

Hvis du har lyst til å gjøre noen enkle forandringer, skal det ikke så mye til. I stedet for å drikke colaen eller kjøpe en limonade full av sukker, lag en limonade selv. Alt du trenger er lime, appelsin, sitron og hvis du har lyst til å gjøre den enda litt sunnere og bedre, kast oppi litt avokado også (oppskrift her). Bland dette med vanlig vann eller vann med kullsyre, og der har du en vitamin bombe som er både syrlig, god og frisk!

I stedet for å spise sjokolade eller chips ved siden av datamaskinen, kan du i stedet gnafse på druer. Fruktsukker er mye bedre enn sukkeret og olja du finner i sjokoladen og chipsen, så absolutt framgang! En annen ting du kan gjøre er å bytte ut melkesjokoladen med kokesjokolade. Kanskje du synes smaken er litt bitter, men hvis du gir deg selv en uke til å vende deg til smaken vil det gå bra og det er også et skritt i riktig retning.

Bruker du sukker i kaffen?

sukker i kaffenHvis du bruker sukker i kaffen eller kanskje i teen, hvorfor ikke bytte ut sukker med bjørkesukker (xilitol). Det inneholder et sted mellom en tredjedel og halvparten av kaloriene vanlig sukker inneholder og har god effekt på tenna dine. Og du merker ikke forskjellen en gang!

Hva har dette med netthjelp å gjøre?

Hvis man ønsker å være en god og sunn arbeider, er det viktig at kroppen og sjelen har det godt sammen. Da må vi passe på hva vi spiser slik at det vi spiser gir oss energi og inspirasjon, og ikke tar energi og gir oss dårlige følelser.

Selv er jeg skikkelig glad i en god BigMac meny, men jeg prøver å passe på slik at det ikke blir for mye av den type maten, og sørger heller for å få i meg mye frukt, grønnsaker og bruker heller noen ekstra minutter på kjøkkenet for å tilberede maten og sauser fra bunnen, i stedet for å kjøpe mat full av tilsatte greier som man egentlig ikke har lyst til å spise!

Ta noen skritt i riktig retning du også!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar