Julegaver og verdi

Det er gaven som teller, ikke innpakningspapiret!

Julegaver og verdiDet er noe jeg har tenkt på mange ganger og det har noe med innpakningspapiret Gud bruker å gjøre! Vi mennesker er nemlig rare og ofte tror vi at innpakningspapiret sier noe om verdien til selve pakken, og basert på innpakningspapiret får gaven sin verdi! Du verden så feil vi tar!

Hvis jeg tenker på meg selv i første omgang så er det mye jeg kan si. For det første er jeg forferdelig dårlig til å pakke inn presanger, så om presangene folk får av meg måtte bli bedømt på utseende etter at jeg har pakket dem inn, ville nok de fleste pakker hatt en svært lav verdi!

Ser vi det hele fra en annen side så kan jeg se på meg selv og på min egen kropp og bedømme verdien min ut i fra det jeg ser på. Det finnes morgener der jeg ser meg selv i speilet, og på noen av disse morgenstudene tenker jeg at du verden så kjekk han karen der er. Andre dager føler jeg noe totalt annerledes. Men, er jeg så dum at jeg bedømmer min verdi ut i fra det jeg ser i speilet, altså ut i fra innpakningspapiret Gud ga meg?

Jeg tror både du og jeg og alle trenger å minne oss på det at vår verdi ikke ligger i hvordan vi ser ut, men i det faktum at vi er elsket av Gud, og at han har plasset masser av gaver Gud på vår innside. Det er tross alt ikke innpakningspapiret du samler på etter å ha åpnet pakkene på julaften, men papiret går i søpla og presangene er i fokus. Derfor, se heller på gavene du har fått av Gud og ikke så mye på innpakningspapiret!

Det er flere ganger jeg har tenkt sterkt på dette, blant annet da jeg hørte Paul Potts første gangen i Britain’s Got Talent. Her var karen med skeive tenner og ikke all verdens til utseende, og både juryen og seerne lo av ham og forventet en god latter. Men, når de fikk se gaven var ikke utseende viktig lenger!

Bare ta en titt på videoen ovenfor og du skjønner hva jeg tenker på. En annen lignende episode er fra The Voice som går i USA for øyeblikket. Der har du karen Jordan Smith som førvrig er kristen og skriver om seg selv som en «Follower of Christ» på sin Twitter profil. Men, hvis man ser på utseende hans, altså innpakningspapiret, er han kanskje ikke den aller heldigste, men allikevel… når gaven han har fått slippes ut er det igjen ingen som bryr seg om innpakningspapiret lenger!

Kanskje du ser på disse videoene og tenker at det er greit for disse folka om de ikke har så fint innpakningspapir, for de har jo tross alt fantastiske stemmer. Du sitter der derimot med ingenting, bare innpakningspapir du ikke er fornøyd med. Vel, jeg kan love deg at Gud har gitt deg gaver, alt du trenger er å finne dem, utvikle dem og så trenger du ikke bry deg om det heller, om noen skulle le av deg eller gjøre narr av deg, for tross alt, det er bare dumme folk som tror at innpakningspapiret er mer verdt enn selve gaven!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar