Kindle eller Kindle Paperwhite

Kindle eller Kindle Paperwhite?

Har du lyst til å kjøpe deg en Kindle? Og nå er spørsmålet om du skal kjøpe deg en vanlig Kindle eller den dyrere Kindle Paperwhite? Men, hva er egentlig forskjellen mellom de to? Er det verdt å kjøpe den dyrere?

Kindle eller Kindle PaperwhiteJeg har lenge brukt en helt vanlig Kindle og liker den veldig godt, men jeg har nå også prøvd den helt nye Kindle Paperwhite. Så da er jo det store spørsmålet hvilken av disse som er best, og hvilken du bør velge om du akkurat nå er i ferd med å investere i en Kindle.

  • Kindle på Amazon.com
  • Kindle på Amazon.co.uk

Det er relativt stor forskjell i pris mellom det vanlige Kindle lesebrettet og Kindle Paperwhite, så derfor er det jo lurt å tenke seg om før man eventuelt investerer i den dyrere. Så, hva er forskjellene?

Forskjellen mellom Kindle og Kindle Paperwhite

Du vil nok bli ganske overrasket over dette, men forskjellene mellom de to brettene er minimale! Ved første øyenkast er de helt like og det er de også ved andre øyenkast. Men, ved tredje øyenkast vil du legge merke til en forskjell, i allefall om du har prøvd begge. For, når du starter din Kindle Paperwhite vil du se at bakgrunnen i utgangspunktet er hvit, og ikke grå som den er på det vanlige lesebrettet til Amazon. Grunnen til at den er hvit er at Kindle Paperwhite kommer med baklys, noe som gjør at du kan være mer fleksibel med hvor du bruker den og når.

Baklyset på Kindle Paperwhite gjør det altså mulig å stille på lysstyrken på skjermen din, og når du bruker den virker altså sidene relativt hvite, men om du slår av baklyset helt får du den tradisjonelle gråfargen tilbake igjen. Og, når man snakker om forskjell mellom Kindle og Kindle Paperwhite er dette helt klart den viktigste! Hvorfor er det viktig?

Med vanlig Kindle vil du nemlig kunne oppleve problemer med å lese hvis du er i et rom som er mørkt, eventuelt hvis det er for lyst ute (sterk solskinn og lignende). Med Kindle Paperwhite vil du ikke lenger har slike problemer for her kan du stille inn lysstyrken til skjermen, sånn at du kan lese på lesebrettet ditt, uansett om det er mørkt eller lyst eller midt i mellom der du nettopp befinner deg.

Det var altså den ene forskjellen mellom Kindle og Kindle Paperwhite. Den andre forskjellen er oppløsningen på skjermen. Mens Paperwhite har høyere oppløsning og litt klarere bilde, noe som du kan legge merke til hvis du har en vanlig Kindle og en Paperwhite ved siden av hverandre. Selv synes jeg ikke forskjellen var enorm, men om du har planer om å bruke din Kindle masse kan det nok være en fordel med høyere oppløsning og litt klarere bilde, men om du ikke er så nøye på det synes ikke jeg personlig at dette var en enormt viktig forskjell!

Og det var det… dette var altså de to hovedsaklige forskjellene mellom modellene. Ellers så fungerer alt på samme måte og du kan enkelt og greit ta med deg tusenvis av bøker i veska, og lese dem i flere dager og uker får lesebrettet ditt går tom for batteri.

[stbpro id=»info»]Det er også mulig å surfe på en Kindle, men nettleseren er nesten ubrukelig synes jeg i allefall, så om du har ønske om å surfe og bruke din Kindle som et nettbrett, ville jeg nok kjøpt en superbillig Fire tablet fra Amazon i stedet, og en Kindle i tillegg. [/stbpro]

Hvilken variant kommer du til å kjøpe? Hvorfor? Skriv gjerne en kommentar for å dele dine tanker og eventuelle erfaringer!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar