Fire 7 nettbrett omtale

En test av Amazon sitt nye Fire nettbrett

Fire 7 nettbrett omtaleFor noen dager siden fikk jeg Amazon sitt nye Fire nettbrett i posten så nå er det på tide å dele noen tanker om dette med mine lesere. Som du kanskje vet har Amazon revolusjonert prisnivået på nettbrett ved å kaste det nye Fire brettet på markedet, og det billigste brettet med skjermstørrelse på 7″ kan man kjøpe for latterlige 50 Dollar, 50 Pund eller 60 Euro.

Nå var det selvfølgelig dager da den norske krona var sterkere og dette ville vært enda billigere, men selv med en svak norsk krone som den er i dag er dette svært så billig. Jeg kjøpte derfor et Fire 7″ nettbrett av flere grunner.

  1. Jeg var veldig nysgjerrig på kvaliteten og hadde lyst til å teste det!
  2. Siden jeg bor i en nasjon der Amazon ikke har butikk testet jeg samtidig hvordan det var å bestille ved hjelp av noen som ga meg temporær adresse i Tyskland og så sendte posten min videre til Ungarn der jeg bor!

Så, nå har jeg altså litt peiling på begge to og må innrømme at jeg er godt fornøyd! I dette tilfellet når jeg bestilte fra Amazon.de brukte jeg tjenesten Mailboxde for å få pakka tilsendt, men ettersom de har en registreringsavgift på 10 Euro ville jeg nok faktisk kommet billigere ut om jeg hadde bestilt via Amazon.co.uk og fått pakken tilsendt videre derfra. Les mer om det å få tilsendt sånne pakker og slike tjenester som hjelper deg med dette i denne artikkelen!

Noen kjappe tanker om Fire 7″ tablet fra Amazon

Jeg vet ikke helt hva jeg forventet meg da jeg kjøpte dette nettbrettet, men jeg merket fort at selvom det ligner på et Android system så har faktisk Amazon sine nettbrett et annet operativsystem, som gjør at en del ting fungerer forskjellige. For meg var kanskje den største forskjellen at mens du i Android drar skjermen mot høyre og venstre for å se de forskjellige menyene og applikasjonene du har installert, må du i Fire systemet dra fingerer opp og ned. I tillegg har du en hel masse Amazon applikasjoner installert som du ikke kan avinstallere og enda mindre fjerne ikonene deres fra menyene. Av den grunn blir dette utrolig Amazon basert og veldig integrert i Amazon sin nettbutikk. Dette er ikke nødvendigvis negativt, men det kommer ann på deg som bruker om du har noen interesse av Amazon eller ikke.

Hvis du for eksempel allerede har en Kindle vil du fort når du åpner Books/Bøker på nettbrettet oppdage at du med en gang ser oversikten over alle bøkene du har tilgang til. På Audiobooks ser du raskt alle lydbøkene du har kjøpt og på samme måten kan du også se Instant Videos eller lignende om du har kjøpt noe slikt. Nå er jo ikke dette egentlig veldig tilgjengelig i Norge, men om du allikevel har en bruker som har kjøpt videoer eller kanskje til og med har et Prime abonnement vil dette gi mye farge på nettbrettet og gjøre at du kan ha glede av mange flere funksjoner enn om du ikke har det.

Skulle du ønske å se på videoer og kanske få deg et Prime abonnement i Norge anbefaler jeg denne artikkelen for info om hvordan du kan ordne det!

Fungerer dette som et vanlig nettbrett?

Etter å ha sett meg rundt i menyene og skjønt at dette var veldig Amazon integrert ble jeg plutsetlig nysgjerrig på hvorvidt en bruker som har null interesse i å kjøpe innhold fra Amazon vil like dette nettbrettet. Det viktigste er kanskje hvorvidt det fungerer bra å surfe på dette brettet, og det gjør det selvfølgelig. Du har ikke tilgang til Opera og Firefox eller lignende, men du må da benytte deg av Silk Browser som den heter.

Applikasjoner for å se på Netflix, Hulu og lignende er enkle å laste ned, men det er også store savn etter det store tilbudet som kommer i mot deg i det du for eksempel besøker Google Play Store på et Android system. Allikevel dekker nettbrettet standard behov som muligheten for å bruke Skype, det å sende emailer, søke rundt i Google for å finne svar på spørsmål og lignende. Utover dette fungerer det svært godt som et sted der du ser på filmer, hører på musikk og leser aviser, alt selvfølgelig sånn som du kjøper fra Amazon.

Hva er på innsiden av nettbrettet?

Fire brettet som jeg kjøpte har da en skjerm på 7 tommer. Prosessoren er en 1,3 GHz quad prosessor og det interne minnet er på 8 GB. Det er 1 GB ram tilgjengelig og oppløsningen på skjermen er 1024 x 600. De fleste andre nettbrett med disse spesifikasjonene koster 2 til 3 ganger så mye, så det er jo billig. Men, hvis du planlegger å kjøpe en slik kan det være greit å vite at når du kjøper den billigste varianten får du en skjermsparer som viser reklame, så hver gang du vekker nettbrettet etter litt hvile får du se reklame. Betaler du 15 Euro eller noe sånn slipper du unna det. Jeg har ikke rukket å irritere meg over reklamen enda, så ikke veldig viktig å bli kvitt den, men om du ønsker det er det selvfølgelig mulig i etterkant, så ikke så viktig å ordne det med en gang!

Fire brettet er barnevennlig

Om du har planer om å la barn bruke nettbrettet er det til tider utrolig barnevennlig. Du har mulighet til å lage egen bruker til barn og du kan selv velge hva slags innhold, altså hva slags bøker, spill, filmer og applikasjoner som skal være tilgjengelig for dem. Samtidig kan du sette mål for hvor mye de må lese og lignende, og du kan også sette opp leggetider, noe som betyr at barna ikke kan bruke brettet senere enn tidspunktet du har oppgitt. Om du er skikkelig morsom setter du også en sperre som betyr at barna ikke kan spille spill og se på filmer før du har fullført dagens mål som da for eksempel er 30 minutter med lesing!

Nå er det jo kanskje sånn at du ikke har lyst til å gi barna et nettbrett, men om du skulle ha lyst til det er nok et nettbrett fra Amazon en ganske god investering!

Mine slutttanker om Fire-nettbrettet fra Amazon

Jeg angrer ikke på at jeg kjøpte det og fikk prøvd selve nettbrettet og også det å få det tilsendt via tredje part fra Tyskland. Alt fungerer bra, og siden jeg også er en stor fan av Amazon og bruker både Kindle og lignende er dette noe jeg kommer til å bruke. Og siden selve nettbrettet da faktisk ikke kosta med mer enn litt over 500 NOK vil jeg si at det var en god investering (når jeg legger til ekstra frakt kosta det jo litt mer, men allikevel var det ikke så verst)!

Hvis du trenger julegave til hele familien er det noen av Amazon butikkene som har kjøp 5 og få den 6 gratis tilbud, men det er vel kanskje å ta litt vel hardt i.

Vil du kjøpe? Her finner du linker til nettbrettet i forskjellige Amazon butikker!

[stbpro id=»info» caption=»Kan jeg se NRK på Fire nettbrettet?»]Merk at ettersom dette er veldig Amazon er det så langt ingen støtte for brukere i Norge, som igjen betyr at om man ønsker å se på NRK på denne fungerer det ikke ettersom NRK applikasjonen ikke er tilgjengelig for nettbrettet, og det er ikke mulig å se NRK bare i vanlig nettleser.[/stbpro]

[stbpro id=»warning» caption=»Pass opp for MVA!»]Ikke glem at hvis du ønsker å kjøpe dette vil du måtte betale MVA for å få de levert til Norge. Kanskje det er lurere å ta seg en snartur på billig hotell til Sverige og få nettbrettet levert dit i stedet, eller kanskje du skal besøke Tyskland? Mulighetene er mange![/stbpro]

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar