Hvorfor bruke en VPN i 2020?

Lurer du på hva en VPN er eller kanskje hvorfor det kan være interessant å kjøpe seg et VPN abonnement i 2020? Er det verdt pengene?

Det finnes mange nettsider som omtaler VPN tjenester, og selvom det kanskje var enda flere som var nysgjerrig på det for noen år siden, er det fortsatt mange som vurderer å kjøpe et VPN abonnement i 2020. Så, hva er svaret? Og hvorfor var det flere som var interessert i VPN tjenester for noen år siden?

VPN i 2020
Er en VPN noe å bruke penger på i 2020?

Hvorfor var VPN tjenester mer interessante for noen år siden?

En VPN er noe som krypterer det du gjør på nettet og sørger for at du blir vanskelig å fange på nettet, samt at folk vanskelig kan få tak i dine private dataer eller se hva du gjør på nettet. Men, de aller fleste som kjøper en VPN tjeneste har hatt en annen motivasjon. De har nemlig kjøpt et VPN abonnement i håp om at det skal hjelpe dem med ting som det å se på NRK i utlandet, se på TV2 Sumo i utlandet, eller kanskje se på SVT eller lignende.

Men, dette har endret seg mye, ettersom NRK nå lar deg se på sendingene deres i hele Europa, så lenge du kan bekrefte det med din norske BankID.

Med andre ord kan nordmenn nå se på NRK enkelt og greit rundt i hele Europa, fra sine feriehjem i Spania, eller kanskje under høyfjellsferie i alpene! Dermed er det mange som ikke lenger ser behov for å bruke en VPN. Det at man i tillegg også ser norsk Netflix innenfor EU gjør det hele enda mer unødvendig.

Hvem trenger da en VPN i 2020?

Det er fortsatt mange grunner til å bruke en VPN i 2020, men de er ikke så mange som for noen år siden. Blant de viktigste grunnene til å bruke en VPN er selvfølgelig det med kryptering og hemmeliggjøring av dine bevegelser på nettet. Dette kan være interessant for de som holder på med torrent-aktiviterer (både opplasting og nedlasting), eller for de som ønsker å kunne besøke forum på nettet de har blitt blokkert fra med sin opprinnelige IP adresse, eller lignende.

Og selvfølgelig, den største grunnen til å bruke en VPN er fremdeles det å få tilgang til materiale utilgjengelig i Norge (eller andre steder). Du trenger det kanskje ikke for å se på NRK innenfor EU, men du trenger det fortsatt for å se på NRK i USA. Og om du ønsker tilgang til Hulu, Amazon Prime, eller kanskje Netflix i USA, er det fortsatt slik at du må bruke en VPN. Eller hvis du ønsker å se på Formel 1 på nettet, eller kanskje bare mange andre lignende aktivteter, er en VPN fortsatt av interesse.

Hvilken VPN bør du bruke?

På spørsmålet om hvilken VPN tjeneste som er verdt å bruke i 2020 er det helt klart et spørsmål om hva du ønsker. Hvis du bare ønsker å surfe kryptert, er det nesten det samme. Du bør selvfølgelig unngå de gratis tjenestene som lagrer og selger dine opplysninger videre, men blant de du må betale for er det stor frihet.

Om du derimot ønsker tilgang til noe spesielt, for eksempel, om du har et mål å se på en spesiell TV serie på Netflix, eller kanskje det å se på BBC i England, eller Netflix i Kanada må du plutsetlig bli litt mer kritisk!

Det er ikke så mye mer informasjon her, men om du ønsker generelle tips om hvilke VPN tjenester som kan hjelpe deg med å løse slike og lignende problemer er de følgende to sidene fulle av ganske god informasjon:

Da er det bare å tenke på saken. Har du spørsmål eller kommentarer er det bare å skrive dem ned!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar