Hva slags VPS eller maskin trenger jeg for å kjøre en Ethereum node?

Ønsker du å kjøre en Ethereum node, enten for å være en validator og «stake» under Ethereum 2.0, eller kanskje du ønsker å kjøre en node og bli lønnet via StrongBlock prosjektet? Uansett, det er veldig viktig å ha en god nok maskin, server, eller VPS hvis du ønsker å få dette til.

Så, hva trenger du faktisk for å kunne kjøre en VPS eller en maskin som en Ethereum node? Her bare skisserer jeg de enkleste og viktigste tingene!

Ethereum node

Ethereum node på egen maskin

Hvis du vil kjøre node på egen maskin trenger du å vite at dette krever mye energi av maskinen din, som igjen betyr at det er lurt å ha en egen maskin til dette. Det å se for seg at du jobber med dette som en prosess i bakgrunnen er ofte vel optimistisk, og det vil gå på bekostning av din arbeidseffektivitet, ettersom alt går litt saktere med denne prosessen i bakgrunnen.

Så, hvis du tenker å ha en maskin som bare jobber med dette vil jeg anbefale noe som følger:

  • Intel i3 CPU (minimum)
  • 4-8 GB ram
  • 500 GB SSD harddisk (du MÅ ha SSD)
  • Rask internett tilkobling

Dette er de viktigste kravene. Jo raskere (bedre CPU og mer ram), jo enklere vil prosessen gå. Det kan også være med tiden at du vil trenge en større SSD harddisk, men nå i starten bør dette være nok.

Ethereum node på VPS

Hvis du vil bruke en VPS for å kjøre node (noe som kan være lurt), vil jeg si at minimum kravene er følgennde:

  • 6 Core prosessor
  • 8 GB ram
  • 500 GB SSD

Det er de viktigste kravene. Alt som er bedre, raskere, og større er positivt, men noe særlig tregere bør det ikke bli eller være!


Hvis du har fått din node opp er det bare å forvente seg at det tar noen dager å synkronisere den før du faktisk er up2date. Hvor lang tid det tar å synkronisere kommer helt ann på hastigheten på din internett tilkobling samt maskina eller serveren du bruker (minne og CPU).

Du kan lese mer om hvor lang tid det tar å synkronisere en Ethereum node i denne artikkelen.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar