Ikke glem å være takknemlig!

Nå er det bare en dag igjen av 2012 og det er mange som bruker dagen til å tenke på alt de ønsker å forandre på i 2013. En annen ting som derimot kan være minst like nyttig er å tenke gjennom året som ligger bak og oppsummere hva man har opplevd, lært og hva som har vært vanskelig. Midt i det hele er det viktig å være takknemlig!

TakknemlighetTakknemlighetAlle opplever nemlig vanskeligheter, men det er hvordan vi behandler dem som bestemmer hva sluttresultatet blir. Alle ekteskap har utfordringer, alle arbeidsplasser har dette – men, hvordan vi behandler disse er det som bestemmer sluttresultatet. Bare tenk på mannen som står bak KFC, Harland Sanders. Han hadde en restaurant langs en hovedvei der han lagde deilig mat og tilberedet kylling på en spesiell måte. Så kom nyheten om at trafikken ville forsvinne fra denne veien. Hva gjør man da? Enten så setter man seg ned og gråter, eller så tar man utfordringen. Mr. Sanders tok med seg sin oppskrift på kylling og reiste rundt og utfordret restauranter til å tilberede kyllingen slik bare han kunne. Dette ga opphavet til Kentucky Fried Chicken som i dag over 17,000 restauranter i over 100 land!

Tenk igjennom året som har gått og tenk på hva du kan være takknemlig for. Og ikke glem at man faktisk også kan være takknemlig for vanskeligheter som har oppstått. Tenk også på mennesker og andre hendelser, og hvorfor ikke finne fram telefonen og ringe noen for å si tusen takk! Kanskje noen som kom med et oppmuntrende ord, kanskje en hyggelig melding på Facebook, en email eller noen som la inn et godt ord for deg hos noen. Det kan være så mangt, men det er så viktig å være takknemlig.

Jeg har en kompis i Budapest som har en månedslønn på cirka 1750 NOK. Hvis han bruker alle pengene sine på bensin vil han kunne kjøpe totalt 150 liter (da bruker han hele månedslønna på bensin). En nordmann kan på sin månedslønn kjøpe godt over 1000 liter bensin. Men, allikevel opplever jeg at denne kompisen er mer fornøyd med livet enn de fleste nordmenn. Han er takknemlig! Han er så takknemlig for menneskene som bryr seg. Han er takknemlig for menigheten han tilhører. Han er takknemlig når noen spanderer en Whopper til ham på Burger King eller takknemlig for at han i det hele tatt har en jobb. Når han får lønna si legger han til side 12-13 kroner som er pengene han har til hver dag, og han er glad for at det går rundt, med nød og neppe.

Igjen, avslutt året 2012 med å være takknemlig. Si takk til mennesker, si takk til familie, kolleger og si takk til Gud!

Vi ses i 2013!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar