Gode innkommende lenker

Innkommende lenker med høy kvalitet

Gode innkommende lenkerI lang tid tenkte jeg at kvantitet er viktigere enn kvalitet når det gjelder innkommende lenker. Dette førte til at jeg rota meg bort i lenkekataloger av alle mulige typer. I dag er jeg blitt litt klokere!

Før jeg går løs på hva du kan gjøre for å skape innkommende lenker med høy kvalitet til din side kan jeg legge til at ikke alle lenkekataloger er dårlige. Det er noen av disse som er skikkelig gode og som vil gi siden din et løft umiddelbart. Noen av de vil ikke bare gi bedre Page Rank, men også et godt antall besøkende til din webside. En slik er for eksempel Startsiden.no.

Likevel er det finnes mange flere nyttige metoder man kan bruke for å få gode innkommende lenker. Som du kanskje vet er ikke alle innkommende lenker like mye verdt. Om du har en side som handler om uteliv i Oslo er en lenke fra blomsterhandel i Roma ikke så mye verdt. En lenke fra en annen side som omhandler uteliv i Bergen eller kanskje pubber og utesteder i Oslo er derimot mye mer verdt. En god måte å få slike gode lenker på er å skrive gjesteposter. Det finnes mange blogger som handler om det samme som din blog på nettet sannsynligvis. Hvorfor ikke kontakte noen av disse og spør om du kan skrive et gjesteinnlegg (uten honorar selvfølgelig)? Det eneste du ønsker er en henvisning i artikkelen til at det er du som har skrevet den selv med en link til din side eller blog. Ettersom artikkelen du publiserer handler om ditt fagområde og det din blog handler om vil dette umiddelbart bli en link som vil ha god innflytelse på din ranking i Google. En link gjør kanskje ikke under alene, men mange dråper blir til slutt en sølepytt og med videre vekst en liten kulp osv. Et godt sted å starte er her på Netthjelp.eu hvor du er hjertelig velkommen til å skrive en gjestepost hvis du skulle føle for det. Ta kontakt med oss på Facebook hvis det høres spennende ut!

I noen tilfeller vil du finne ut at andre sider lenker til din side (uten at du vet om det). Dette er også flott og kan ha positiv innvirkning på din Google plassering. Men her kommer en viktig lærepenge som det tok lang tid for meg å innse. En innkommende lenke er bra, men jeg kan faktisk påvirke kvaliteten på den innkommende lenken, selv etter at artikkelen er publisert. Hvordan?

Et lite eksempel

For ikke lenge siden skrev jeg en artikkel (gjeste artikkel) på engelsk som handlet om at en leder er flink til å lytte (A Leader is a Good Listener). Denne ble publisert på Goarticles, en side med Page Rank 6, men med så masse som skjer at artiklene vanligvis ikke får noe publisitet og forblir med Page Rank 0 i registeret. Lenken i seg selv er god og bra, men hva gjør jeg for å gjøre den enda bedre etter at den er blitt publisert?

1) Omtal artikkelen på sosial media

Så fort denne artikkelen ble publisert omtalte jeg den på Facebook, Google+ og på Twitter. Om mulig kan du også henvise til den på andre medier du er aktiv på. Dette skaper blest om artikkelen og vil også føre til at flere leser det du skriver. Dette gjør også eieren av siden glad ettersom de ser at artikkelene dine skriver er godt besøkte. Slik åpner han gjerne dørene igjen senere for flere artikler! Som du kanskje også har fått med deg er lenker fra sosial media viktige, også når det gjelder Google ranking så kjør på.

2) Henvis til artikkelen på andre sider

Mange som driver med blogging har flere forskjellige sider rundt på nettet. Hvis du har en artikkel publisert ett sted som henviser til en av dine artikler, hvorfor ikke bruke en annen av bloggene dine til å henvise til artikkelen. På den måten gir du siden der artikkelen ble publisert og selve artikkelen mer autoritet og dette gjør også at lenken fra artikkelen til din side blir enda mer verdt. Om du ikke har slike muligheter kan du også henvise til denne artikkelen på forumer der du er aktiv og lignende. Ved å gjøre hjelper du også eieren av siden der artikkelen ble publisert og det er jo bare trivelig!

3) Henvis til artikkelen på din egen side

Det er sant at en enveis lenke (artikkelen henviser til deg) vanligvis er mer verdt enn en to veis lenke (artikkelen henviser til deg og du henviser til den), men dette er likevel en god måte å få flere til å lese artikkelen og for å skape liv og røre rundt det du skriver. Dette vil til syvende og sist også ha en positiv innvirkning. Om mulig kan du godt la dette punktet utebli da en enveis lenke kan være bedre, men om du har mulighet til å henvise til artikkelen på andre møter og sider, kan dette likevel være en god ting å gjøre.

Dette var tre skritt og tanker rundt det å skape bedre innkommende lenker til din side. Ikke glem at disse ikke bare gjelder gjesteartikler, men like mye tilfeldige sider som lenker til ditt innhold! Det kan føles slitsomt og krevende å gjøre dette, men det er verdt arbeidet. Om du har videre tanker rundt temaet er det bare å skrive en kommentar for å dele dine erfaringer og innspill!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar