La Pinterest få besøkende til din webside

Hvordan få flere besøkende og bedre SEO med Pinterest?

La Pinterest få besøkende til din websidePinterest er en herlig bilde tjeneste som har vært online siden 2010. De har omtrent 25 millioner unike brukere hver måned. Spørsmålet er likevel hvordan du og jeg kan bruke Pinterest for å flere besøkende og bedre SEO?

Det er viktig å få med seg at Pinterest ikke er noe mirakel verktøy som vil gi deg tusenvis av treff på noen dager. Det er derimot en av mange ingredienser som kan være med å hjelpe din side med å få flere besøkende og muligens også bedre ranking i Google. Her kommer noen av tankene rundt hvordan det er mulig.

1) En saftig link fra din Pinterest profil
Når du registrer deg på Pinterest kan du legge til din webside i profilen og for eksempel også Facebook side eller Twitter side. Hvis du er aktiv på Pinterest og deler bilder, pinner andres bilder, liker og kommenterer vil dette føre til mange interne Pinterest linker til din personlige profil. Resultatet blir slik at din profil får en god Page Rank som igjen fører til at linken fra din profil til din webside blir en saftig link. En Pinterest profil jeg opprettet for noen måneder siden og som jeg har vært middels aktiv med fikk Page Rank tre ved forrige oppdatering, og det er jo ikke så værst å ha en link fra en slik side tilbake til min egen blog!

2) Flere besøkende til artikler
Når du pinner et bilde, illustrasjoner eller lignende fra din egen blogg vil dette bli tilgjengelig og synlig for alle som følger deg på Pinterest. Hvis det er bra materiale vil de dele dette videre og det flotte er at kilden for bilde hele tiden vil henvise til din side der bildet kom fra opprinnelig. Det vil si at du får mange linker som peker til din side. Disse er såkalte «no-follow» linker som betyr at de ikke vil påvirke din Google ranking, men de vil absolutt ha mulighet til å hente inn noen besøkende til din side (spesielt hvis bildene du deler er bra)!

3) Du bygger nettverk
Som på alle andre sosiale medie sider er en svært viktig del å bygge kontakter og nettverk. Når du er aktiv vil du fort finne ut hvem som deler slike bilder du liker og da er det enkelt å få en kobling gjennom kommentarer og lignende. Dette vil igjen ha positiv effekt ettersom de i framtiden sannsynligvis følger bedre med på det du gjør på Pinterest og muligens også din blog. Uansett, det å bygge nettverk og bli kjent med andre folk på nettet har alltid en positiv effekt.

Har du andre tanker rundt hvordan Pinterest kan ha en positiv effekt på din webside eller blog? Skriv gjerne en kommentar og del dine tanker! Og ikke glem å følge Netthjelp.eu på Pinterest. Om du ønsker å se en video på Youtube med litt mer info om hvordan Pinterest kan hjelpe deg, se videoen: How Pinterest can bring visitors to your blog and give you a better Google ranking

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar