Hvordan lage en flerspråklig WordPress side?

For mange bloggere og firmasider er det ikke nok å lage en enspråklig side, men man ønsker å gjøre materialet tilgjengelig på flere språk. Hvordan kan man enkelt lage en flerspråklig WordPress side?

Det tok meg en god stund før jeg kom fram til løsningen jeg vil skrive om her. Det jeg selv gjorde i lang tid var at jeg installerte mange WordPress installasjoner ved siden av hverandre og hadde slik en installasjon for hvert språk. Dette fungerer, men samtidig er det mye stress med å logge inn og ut av de forskjellige sidene og den interne lenkingen mellom språkene er ikke godt løst i det hele tatt.

Det jeg derimot nylig kom fram til som er en kjempegod løsning som jeg selv har tatt i bruk (ikke på Netthjelp,eu, men på annen side) er en WordPress plugin som heter WPML, Det er en forkortelse for noe som kalles the Wordpres Multilingual plugin. Denne finnes i to varianter og begge er enkle å bruke og koster ikke mye penger. Hvis man bruker denne plugin i WordPress kan man i samme WordPress installasjon enkelt opprette en artikkel eller side på Engelsk, og deretter kan man enkelt velge å legge inn den norske varianten (og eventuelt andre språk). Lenker mellom de forskjellige språkene for de forskjellige artiklene opprettes automatisk og slik fungerer dette veldig bra. Hvis en artikkel ikke oversettes til ett visst språk vil lenken til det gitte språken enten fjernes, eller så vil det lenkes tilbake til forsiden på det gitte språket.

Wordpress snakker mange språk
WordPress snakker mange språk

Det finnes som sagt to varianter av utvidelsen. Den ene er for de vanlige bloggerne som enten lager alt materiale og oversettelser selv, mens den andre har ett innebygd oversettelsesprogram der man kan få andre til å oversette for deg, mot betaling selvfølgelig.

Det finnes mye mer å si om dette tillegget, men etter å ha brukt det i en god stund kan jeg varmt anbefale det til andre som har lyst til å lage en flerspråklig WordPress side. Skulle det høres interessant ut kan du klikke på banneret under denne teksten. På WPML sin offisielle side finner du også videoer og presentasjoner av verktøyet slik at du kan sette deg bedre inn i det før du eventuelt gjør den lille investeringen! Lykke til.

Multilingual WordPress

One Comment

Legg inn en kommentar