YouTube og SEO

YouTube og SEO – kan YouTube hjelpe din Google ranking?

YouTube er en av verdens mest populære websider og har enormt med besøkende i alle aldre. Mange bruker YouTube som tidsfordriv og til kos, men for bloggere og innenfor markedsføring er YouTube et viktig verktøy. Men, kan YouTube hjelpe din Google ranking?

Vi har laget en liten videoblogg om dette temaet så da en titt på videoen, eller fortsett lesingen under selve videon.

YouTube og SEO

Vi er alle glad i lenker som peker til våre websider. En ting er at de bringer folk til min sider, den andre effekten er at de gir meg bedre Page Rank (i mange tilfeller) og gir meg bedre ranking i Googles søkeresultater. Når man legger opp videor og har en profil på YouTube har man mulighet til å legge til lenker ved hver eneste opplastning og på profilen. Har disse positiv effekt på min Page Rank, eller har de ingen effekt i det hele tatt?

YouTube og SEONår man laster opp en video har man mulighet til å skrive en beskrivelse av denne. I beskrivelsen kan man også legge til nettadresser som automtisk blir gjort om til lenker når beskrivelsen publiseres. Men, det er verdt å vite at disse lenkene er såkalte no-follow lenker, som betyr at de ikke påvirker din Page Rank. Med andre ord betyr det at Google ser linken, men de tilegner den ikke noe viktighet. Det betyr ikke at lenken er ubrukelig, for den vil garantert få folk til å besøke din webside direkte ved å trykke på den, men den gir deg ikke bedre plassering ved Google søk.

På din profil side på YouTube kan du legge inn lenker til din egen webside, blogg og profiler på sosial media. For ikke så lenge siden skrev jeg om hvordan Pinterest kan hjelpe din SEO kampanje ettersom lenkene til din blogg og webside fra Pinterest profilen er do-follow lenker. Dessverre er det ikke det samme på YouTube ettersom alle lenkene du legger til på din profil side er no-follow lenker. Konklusjonen er dermed at YouTube ikke hjelper din SEO kampanje, men vi må for all del ikke glemme at YouTube kan gi enormt mange besøkende til din side allikevel gjennom direkte lenker, gjennom YouTube markedsføring og lignende.

Unntaket hos YouTube

YouTube oppretter fra tid til annen automatiske sider for blogger. Dette er noe man ikke styrer selv, men YouTube gjør det på egenhånd. På disse sidene finnes det faktisk do-follow lenker, men ettersom YouTube selv styrer hvilke sider de oppretter og lignende er dette litt mer problematisk. Du kan lese mer om akkurat dette i følgende artikkel hos YouTube.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar