Rich snippets hos Google

Bilde av blogger i Google søk

I slutten av august i 2014 skjedde det noe som påvirket besøkende til blogger og websider på en enorm måte. Det var ikke en pingvin (en såkalte endring i Google sin algoritme som påvirker hvordan ting dukker opp i søkemotorene), men det var da Google fjernet bildene av bloggere ved siden av deres artikler i søkemotoren sin.

Det hele handlet om det at man kunne opprette en kobling mellom sin egen Google profil og bloggen sin, og ved å opprette denne koblingen skjønte Google at du var forfatter av innlegg på bloggen din, og dermed ville det dukke opp forfatterens Google profil bilde ved siden av innleggene hans/hennes i søkeresultatene til Google. Dette så veldig bra ut og når man søkte var det helt klart og tydelig at slike innlegg ble preferert blant søkerne, noe som gjorde at en side som ikke var ranket som nummer en i Google allikevel fikk enormt mange flere klikk en vanlig, enkelt og greit fordi bildet til skribenten var ved siden av artikkelen i søket, og dette skapte sympati og troverdighet, og førte til mange klikk.

[stbpro id=»info»]Nå er jeg ikke så utrolig kjekk selv, men det er helt klart at jeg fikk en god del flere klikk på grunn av dette selv, og samtidig betyr det at da Google fjernet bildet av meg i søkeresultatene merket jeg det raskt på antall besøkende som kom til siden.[/stbpro]

Nå finnes dette som sagt ikke mer og noe av grunnen til det er at Google mente at de forstyrret folk fra å finne det de var på jakt etter, og sannsynligvis gjorde det nok at flere trykket på artikler med bilde av blogger ved siden av, noe som også påvirket antall personer som trykket på Google reklamene (på en negativ måte), og det kan de jo ikke tillate seg, og dermed droppet de bildene.

Rich snippets hos Google
Hadde dessverre ikke noe gammelt bilde av dette av meg selv, så måtte låne fra en annen blog. Slik så det ut før, og som du ser, er det helt klart at mange favoriserte artikkelen med bilde av forfatteren. Det ser tross alt mye bedre ut enn resultatet uten bilde.

Forfatter ranking og SEO

Det at bildene har forsvunnet betyr ikke at det som mange kaller author rank, eller forfatter ranking, har mistet sin funksjon. Det at artikler og en blogg er koblet til en Google profil, gjør at Google gjennom dette kan gi deg som blogger en autoritet, og basert på dette forbedre rankingen til dine innlegg i søkeresultater. Nå er jo algorytmene til Google svært avanserte, så kan jo ikke bevise dette, men det er helt klart at Google legger merke til om poster til en blogger er godt likt, mye delt og mottar hyppige kommentarer, og det vil igjen påvirke hvordan framtidige artikler til samme forfatter vil dukke opp i søkeresultater. Så, om du enda ikke har koblet bloggen din til din Google profil, så er det bare å gjøre det, du har i allefall ingenting å tape!

[stbpro id=»warning»]Jeg har ikke glemt at jeg ikke skulle skrive i jula slik jeg skrev i min forrige artikkel. Sannheten er nemlig at jeg skrev denne artikkelen for en god stund siden, men timet inn publiseringsdatoen i WordPress sånn at den skulle bli publisert mellom jul og nyttår, sånn at bloggen ikke skal stå helt stille i denne perioden heller! [/stbpro]

 

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar