WordPress eller Facebook kommentarer

Facebook eller WordPress kommentarerNår man jobber som webmaster er det både oppmuntrende og nyttig å ha folk som skriver kommentarer til de forskjellige blog innleggene. Det er alltid festlig at noen kommenterer det du skriver, for det betyr jo at de har lest gjennom teksten, det betyr at det du skriver om er av interesse for leseren og muligens betyr det også at det du har på hjertet kan hjelpe, påvirke, irritere eller inspirere andre.

Når man så skriver en blog på nettet er WordPress et kjempepopulært verktøy for å lage egen blog. Det er vi helt enig med og har selv lang erfaring med bruk av WordPress. Men et veldig viktig spørsmål som en bør stille seg er hvilken løsning som er best for å få folk til å kommentere på dine artikler. Bør man bruke det innebygde WordPress kommentar systemet eller bør man finne plugin som gjør at siden din kjører med Facebook kommentarer i stedet?

Igjen er det utrolig mye som kan skrives i begge retninger, men la oss starte med de positive tingene med WordPress kommentarer.

Hvorfor WordPress kommentarer er bra!
WordPress kommentar systemet er superbra fordi folk fyller inn informasjonen selv i feltene og det er mulig å kommentere også for de som ikke har Facebook konto, Hotmail adresse eller lignende som man trenger for å kommentere med Facebook systemet. For mange er det også et pluss at man kan kommentere «undercover» som betyr at man ikke bruker sitt ordentlige navn (som man i utgangspunktet gjør på Facebook). Dermed kan man i kommentaren kalle seg for Klara Ku, som er litt vanskeligere å spore tilbake til den som skriver kommentaren enn om han eller hun hadde kommentert med sitt fulle navn.

En annen naturlig positiv ting med WordPress kommentarer er at de legger seg inn som tekst i kildekoden til din webside. Det betyr at når Googlebot besøker din side for å sjekke innhold og tekst legger den også merke til kommentarene. Det betyr mye også ettersom Google liker godt at sider blir oppdatert. En kommentar gjør at siden virker oppdatert og at enda mer tekst blir opprettet om det som i utgangspunktet var tema på siden, som igjen betyr at siden får større kraft og autoritet på det gitte tema fra Google. Og sett med SEO øyne er dette absolutt positivt!

Hvorfor Facebook kommentarer er bra!
Facebook kommentarer er bra, fordi det er enkelt! Folk trenger ikke fylle inn noe informasjon, men i løpet av en, to og tre skriver de kommentarer, trykker på send og så er kommentarer på plass. Det er også mindre spam av dette slaget og det kan være nyttig i mange situasjoner. En annen svært positiv ting med Facebook kommentarer er at brukeren ofte lar kommentarer til artikkelen bli synlig på sin egen Facebook side. Det vil si at alle vennene av den som skriver kommentarer indirekte blir invitert til å besøke den gitte side for å lese både kommentaren og selve artikkelen som du har skrevet. Det kan gi en heidundrende effekt og med fire-fem kommentarer til en artikkel kan din artikkel straks bli synlig og reklamert for flere tusen mennesker på Facebook ved hjelp av dette.

Det ble nevnt tidligere om WordPress kommentarer at det er veldig positivt med tanke på SEO at kommentarene blir lagt inn i kildekoden. I utgangspunktet gjør den ikke det med Facebook, men det finnes forskjellige plugins som gjør det mulig at det skjer allikevel. Det fungerer fremdeles ikke 100%, så på en måte opprettes det en Facebook kommentar og så en WordPress kommentar (som kun blir synlig i kildekoden, men ikke direkte på siden). Hvis du så vil slette en kommentar må dette også gjøres manuelt. Først slettes altså Facebook kommentaren til spammeren eller den som har skrevet noe stygt, og deretter går du inn i WordPress admin verktøyet og sletter kommentaren derfra. Litt tungvint, men ikke noe skrekkelige greier.

Hvilken løsning er best?
Hvilken løsning som er best av WordPress kommentarer eller Facebook kommentarer blir slik helt opp til hver enkelt. Jeg har sett websider rundt på nettet som ikke velger mellom den ene eller den andre. De setter opp begge systemer på en og samme blog og så bruker leserne det systemet de liker best. Synes nok selv det blir litt rart, for det er vanskelig å drive en kommentar debatt når de man debatterer med skriver et annet sted på siden enn det jeg selv gjør, men hvis det ikke skrives for mange kommentarer kan det nok fungere.

På denne siden har vi fortsatt WordPress kommentarer da jeg tror mange liker å beholde litt anonymitet når de skriver kommentarer på nettet, men kanskje det bare er tull? Hva tror du og hva synes du? Hvilken løsning har du valgt i din blog?

Legg inn en kommentar