SEO - Velg gode nøkkelord

Velg gode nøkkelord: SEO triks

SEO - Velg gode nøkkelordHva kan jeg gjøre for å få flere besøkende til min webside? Hva kan jeg gjøre for at de framtidige besøkende finner det de er på jakt etter og faktisk kjøper det jeg har å tilby? Her kommer noen tanker om viktigheten av å velge gode nøkkelord.

Jeg starter hele artikkelen med å stille deg et spørsmål. Hva slags nøkkelord er det du ønsker å bli kjent for og hva slags nøkkelord er det du ønsker skal sende mest trafikk til din side? Hvis du ikke har tenkt på dette før nå er det på tide og jeg håper denne artikkelen vil gi deg noen tanker som kanskje kan peile deg i riktig retning.

Velg riktige nøkkelord

La oss si at du har en forretning som handler om antikviteter. Det er mulig å selge deg produkter og selvfølgelig er det mulig å kjøpe antikviteter. Du har et utsalgssted i Drammen, samtidig som det er mulig å bestille dine produkter online. Det kan være fristende å tenke at hvis du skal velge et hovednøkkelord må det blir «antikviteter.» Hvis noen skriver inn dette i Google og trykker søk, skal du komme opp som nummer en. Det er jo helt klart at dette ville være supert, men ettersom dette er noe som blir søkt på opptill 100,000 ganger i måneden på Google er det ganske vanskelig å klatre til toppen på en, to, tre ettersom konkurransen er stor og mange vil komme til topps på nettopp dette søkeordet. Det som derfor kan være lurere er å legge til en liten hale på det nøkkelordet vi allerede nevnte for å skape det man ofte kaller «Long tail keyword». I stedet for altså å spesialisere seg i første omgang på ordet antikvitet kan du lage forskjellige sider optimalisert for følgende søkeord der konkuransen er mindre og det er enklere å komme seg til topps:

«Antikviteter Drammen»
«Antikviteter Online»
«Kjøpe antikviteter»
«Selge antikviteter»

Disse søkeordene blir ikke søkt på like mange ganger i Google i måneden, men de som søker på disse ordene vet nøyaktig hva de er på jakt etter, og det gjør at du får en besøkende til din side som jakter på nøyaktig det du har å tilby. Det gjør at trafikken som sendes til din side har mye bedre kvalitet og forhåpentligvis vil du også se at prosenten av gjester som faktisk skaper omsetning i din kasse blir mye høyere.

Hvordan kan jeg spesialisere min side for bestemte nøkkelord?

Velg gode nøkkelordNår man lager nettsider er det viktigste å lage sider som er informative, har godt innhold og som ser bra ut. Men, det skader jo ikke å være smart samtidig, og her kommer vi da inn på spørsmålet hvordan du kan spesialisere din side for bestemte nøkkelord. La oss si at navnet på din butikk er Christiania Antikvitetsbutikk. Det naturlige vil da være at dette er navnet og tittelen på din side. Men, ikke glem at du gjerne kan legge inn litt ekstra tekst i tittlen. Slik kan du for eksempel ha en tittel som ser slik ut: «Christiania Antikvitetsbutikk – Kjøp og selg antikviteter» På din forside kan du så skrive en tekst som introduserer selve butikken og der du skriver tekst som inneholder de viktigste nøkkelordene som du ønsker å bli kjent for på nettet.

Videre blir det naturlig å lage mange undersider, og her kan du spesialisere deg på andre nøkkelord. Du kan for eksempel lage en side med tittelen «Kjøpe antikviteter». Her skriver du en tekst om det å kjøpe antikviteter, du forteller om hvordan det hele foregår, forteller eksempel på tidligere kjøp som har foregått og lager en side med riktig godt innhold. Etter dette lager du en side med kontaktinformasjon som har tittelen «Antikviteter Drammen – Christiania Antikvitetsbutikk.» Igjen fyller du siden med masse god informasjon om beliggenhet, adresse, kontaktmuligheter og med telefonnummer. Skriv gjerne litt informasjon om hva en besøkende kan forvente seg når en besøker butikken i Drammen. Det ville ikke forundre meg hvis du lå på toppen i Google for nøkkelord «Antikviteter Drammen» i løpet av svært kort tid. Det er selvfølgelig ikke det som blir søkt på flest ganger i måneden, men om du topper Google for et par slike nøkkelord kan det fort utgjøre en god del av din omsetning i måneden allikevel.

(temaet om hvordan man kan optimalisere en side for bestemte nøkkelord er såpass komplekst at jeg snart kommer tilbake med en annen artikkel som ene og alene handler om dette temaet)

Er gode nøkkelord alt som trengs?

Gode nøkkelord er ikke alt som trengs, men om du lykkes med å lage sider med godt innhold som spesialiserer seg rundt spesielle nøkkelord er du kommet et godt stykke på veien. Du må selvfølgelig også jobbe med å få lenker fra andre sider til din side, men hvis du får en kompis i nabobutikken til å legge ut en lenke til din side om om med teksten «Antikviteter Drammen» med lenke til siden med din kontaktinformasjon og finner flere andre som gjerne lenker til din side er du kommet et enda lenger stykke på veien.

Lykke til og bare kom med kommentarer og innspill om det skulle være noe!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar