«No Update Required – Your WordPress database is already up-to-date!» feilmelding

For ikke lang tid siden fikk jeg denne feilmeldingen under oppdatering av en WordPress database. Det er aldri morsomt med slike meldinger og spesielt da denne feilen var veldig irriterende.

Ingen oppdatering påkrevd - WordPress-databasen din er allerede oppdatert!
Ingen oppdatering påkrevd – WordPress-databasen din er allerede oppdatert!

Det som gjør feilmeldingen irriterende er at du ikke kommer inn i administratorverktøyet til WordPress. Hver gang du prøver å åpne det opp kommer denne feilmeldingen (selvfølgelig på norsk hvis du har en norsk WordPress installasjon). Hvis du har norsk ser nok feilmeldingen ut som følger: «Ingen oppdatering påkrevd – WordPress-databasen din er allerede oppdatert!» Hvis du kjemper med dette problemet kan vi muligens komme med noen tips om hvordan du kommer deg videre. Om ikke vi kan det, så finnes det i allefall en side som tar for seg dette problemet på en veldig god måte. Du finner artikkelen her (den er på engelsk). Gå lås på det som står der, så kommer det nok til å ordne seg!

Da jeg fikk dette problemet så skulle jeg akkurat til å sette i gang med det som står beskrevet i artikkelen ovenfor. Men, før jeg gjorde det leste jeg noen tips andre steder om å gi nytt navn til plugins mappa via FTP for å kalle den for eksempel plugins1. Grunnen er at det er høyst sannsynlig en cache plugin som skaper problemet beskrevet, og dermed må dette passifiseres på en eller annen måte. Mens jeg altså surrer rundt på serveren med FTP fant jeg fila .DS_Store i WordPress mappa mi. Den har jo ingenting der å gjøre, så jeg tok en backup og sletta fila. Deretter trykka jeg på reload for å se om det påvirka noenting og det store underet skjedde. Sida funka perfekt igjen. Jeg tørr nok egentlig ikke si at det var sletting av .DS_Store som gjorde susen, men tror heller det var noe annet som ordna seg (muligens serveren gjorde noe cache stæsj eller lignende) mens jeg surra rundt på serveren via FTP. Poenget er i allefall at problemet ordna seg og nå fungerer bloggen helt perfekt igjen.

Om du nå altså lider av dette problemet, sjekk linken jeg henviste til tidligere i artikkelen. Det gjør nok susen mer enn mitt lille hokus pokus! Lykke til!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar