legge inn lenker i Wordpress

Forbedringer i WordPress 4.5

Noen av oss oppdaterer WordPress manuellt, mens for andre så foregår slike oppdateringer av deg selv. Felles for oss er at vi sjelden ser etter hva en ny oppdatering av WordPress faktisk har med seg av forbedringer. Det er faktisk verdt å ta en titt på, for med WordPress 4.5 var det to forbedringer jeg selv likte svært godt!

Det var flere ting som ble forbedret, men først og fremst likte jeg godt at måten en lenker på i WordPress er blitt forbedret. Når jeg altså markerer at jeg ønsker å bruke en tekst som lenke og trykker på «sett inn/rediger lenke» teksten (ikonet) i WordPress får jeg nå kun opp en stripe der jeg enten kan kopiere inn adressen jeg ønsker å lenke til, eller så kan jeg begynne å skrive inn tittelen på en artikkel som eksisterer på bloggen allerede eller som jeg har lenket til tidligere, og da vil dette kommer opp som muligheter i stedet. Selv synes jeg dette er svært praktisk og gjør at man enkelt kan spare noen sekunder hver gang man skal legge inn en lenke i en artikkel.

legge inn lenker i WordPress
Slik ser det ut når du legger inn lenker i WordPress!

Hvordan ser din webside ut på forskjellige platformer?

Det med lenkene er praktisk, men her er en funksjon som er hundre ganger viktigere når det gjelder brukernes faktiske opplevelse av din webside. For med WordPress 4.5 som kalles Coleman kan du nemlig sjekke hvordan din nettside ser ut på store skjermer, på nettbrett og på mobiltelefoner. Hvordan gjøres det?

Når du velger Utseende og Tilplass vil du helt i bunnen på menyen for tilpassing se tre ikoner. Ved å trykke på disse kan du se hvordan din nettside ser ut på mobiltelefon, på nettbrett eller på større skjermer. På bildet nedenfor ser du hvor disse ikonene befinner seg. Dette er en utrolig nyttig funksjon som du burde prøve. Forhåpentligvis blir du ikke så sjokkert, men om du blir det er det sannelig på tide å få orden på hvordan din nettside ser ut på forskjellige enheter.

hvordan ser min nettside ut på mobiltelefon
Lurer du på hvordan nettsiden ser ut på mobiltelefon eller på nettbrett? Nå hjelper WordPress deg!
Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar