Mye spennende fotball

Nå er det kult å digge fotball!

I kveld er det klart for finale i Europa ligaen der Sevilla gjør et forsøk på å vinne for tredje år på rad. Men, det blir ikke enkelt for Jurgen Klopp og hans Liverpool er motstanderne når de spiller kampen i Basel i kveld! Det blir spennende!

Men, det er ikke bare i kveld det er spennende å være fotball interessert. Det er utrolig mange herlige kamper som venter på oss i nærmeste framtid, bare tenk på dette.

Mye spennende fotball

FA cupfinale

På lørdag, 21 mai, er det tid for FA Cup finale mellom Crystal Palace og Manchester United. Personlig synes jeg nok at dette er en ganske kjedelig kamp, men det er tross alt FA Cup finale, så kan jo være spennende å se om Manchester United i allefall kan få med seg en liten suksess ut av årets sesong i engelsk fotball.

Tysk cupfinale

Om Manchester United mot Crystal Palace er kjedelig er cupfinalen i Tyskland desto mer spennende. Egentlig kunne det nesten like gjerne ha vært Champions League finale for når Borussia Dortmund spiller mot Bayern Munchen på Olympiastdion i Berlin, da blir det fest og utrolig spennende. Dette er altså høydepunktet den 21 mai.

Italiensk cupfinale

På lørdag er det en annen svært så interessant kamp som blir spilt også og det er den italienske cupfinalen som blir spilt mellom suverene Juventus og AC Milan. Kan AC Milan sette kjepper i toget til suveren Juventus i Italia, som forøvrig startet sesongen på en laber måte, men som siden har spilt seg opp og som nærmest har blitt uslåelige siden den gang?

Skotsk cupfinale

Om Ronny Deila og Celtic hadde spilt her kunne det jo vært morsomt, men det som faktisk var det som fikk vannet til å renne over for fansen i Celtic var tapet mot erkerivalen Rangers i semifinalen i cupen. Det gjør nå at det kommer til å bli noe så utrolig som to 1 divisjonslag som spiller cupfinale i Skottland, Rangers og Hibernian. Rangers har selvfølgelig rykket opp til toppdivisjonen så de kommer til å være der neste sesong, men når cupfinalen spilles er de fortsatt å regnes for å være et 1 divisjonslag i Skottland.

Spansk cupfinale

Sevilla spiller i kveld mot Liverpool i Europaliga finale, og på søndag skal de i ilden igjen for å spille spansk cupfinale mot Barcelona. Det blir uten tvil action der også, og om Sevilla vinner mot Liverpool kan det være at det gir så mye adrenalin at de tar det med seg inn i Barcelona kampen og slår dem også.

En liten pause….

I denne pausen kommer landslag til å samles for å gjøre seg klare til fotball EM, mens de som ikke har kvalifisert seg trenger og spiller for å ha det morro, samt for å teste nye spillere. Det blir altså flere landskamper også i denne perioden og disse blir spennende å se fram til lørdag 28 mai… da er det nemlig duket for Mesterliga finale.

Mesterligafinale

Den 28 mai er det klart for Mesterliga finale mellom Atletico Madrid og Real Madrid. Den vil bli spilt på San Siro i Milano og det blir spennende å se hvordan dette går. Vi har sett lignende Mesterligafinale tidligere, men kan Atletico Madrid hevne tapet fra 2014? De har helt klart imponert mer gjennom sluttspillet enn det Real Madrid har (det er ikke barnemat å slå ut både Bayern Munchen og Barcelona), men finale er finale og på papiret er nok muligens Real Madrid et sterkere lag!

Og så er det tid for fotball EM!

Og så kommer juni og den 10 juni er det klart for åpningskampen i fotball EM. Her er det 24 nasjoner som kommer til å kjempe om en plass i finalen i Paris den 10 juli, og hvis Leicester kan vinne Premier League, kan vel alt skje i fotball EM også. Det blir utrolig spennende å få med seg. Hvis du vil se på fotball EM online, se kampoversikt eller finne annen info er dette en artikkel som gir det info om alt dette og mye mer.

Det kan vel være at det er noen anti-fotball fans som synes dette kommer til å bli noen slitsomme dager og uker som ligger foran oss, men de kan jo trøste seg med at det kommer til å bli noen dager under fotball EM da det ikke vil bli spilt fotball kamper, og det er jo tross alt bare tre kamper som blir spilt om dagen under gruppespillet i fotball EM, så det er jo ikke så mye egentlig!

 

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar