Automatisk visning av lenker i WordPress – Nytt i WordPress 4.4

WordPress 4.4 har nettopp blitt lansert og en av de store forskjellene her er den at når du kopierer inn en nettadresse til en annen WordPress side som også har oppgradert til WordPress 4.4 vil adressen du legger til automatisk bli lagt til artikkelen med link og ofte også med beskrivelse og bilde. Liker du det? Vil du bli kvitt det? Les videre!

Så, hva er det jeg egentlig beskriver her? Det beste er et eksempel, så her kommer det. Jeg vil altså legge inn en lenke eller skrive ned adressen til en webside jeg har om Budapest og et blogginnlegg jeg har skrevet der. I dette tilfellet er adressen: http://www.budapestungarn.no/julemarkedet-ved-stefans-basilikaen-apner-i-dag

I det øyeblikket jeg kopierer inn den nevnte adressen i WordPress sitt visuelle verktøy vil følgende skje hvis jeg plasserer inn lenken og trykker enter:

Slik ser det ut i WordPress
Slik ser det ut i den visuelle WordPress editoren når jeg kopierer inn adressen til blogginlegget!

I realiteten på selve bloggen vil det se litt annerledes ut, for bildebeskrivelsen som er på toppen blir byttet ut med det utvalgte bildet til artikkelen (hvis det er noe) og om siden har favoritt-ikon vil du se dette også. Så, nå kan du se hvordan det ser ut i realiteten når du faktisk leser artikkelen online.

http://www.budapestungarn.no/julemarkedet-ved-stefans-basilikaen-apner-i-dag

Hva synes du om det? Det kan være veldig praktisk og det ser jo fint ut, men samtidig kan det nok være at du ikke alltid ønsker å ha den svære klumpen av en link på sida hver gang du skal skrive ut en adresse. Hvis du ikke ønsker det er det flere ting du kan gjøre.

  1. Du kan skrive en tekst og lage en lenke av teksten, da vil ikke selve adressen bli vist som ovenfor.
  2. Du kan også bare kopiere inn teksten og så lenge du ikke trykker enter rett etter at du har kopiert inn teksten, men fortsetter å skrive noe tekst vil ikke adressen bli gjort om til lenke med full stas som ovenfor.
  3. Du kan også installere en utvidelse til WordPress som heter Disable Embeds.

Så, da håper jeg du har lært litt mer om denne funksjonen og at du vil få glede av den, og om du ikke har glede av den, vet du nå hvordan du kan bli kvitt det hele!

Har du spørsmål eller lignende er det bare å skrive!

Legg inn en kommentar