Sjokolade i julegave

Julegaver som garantert vil overraske!

Er du på jakt etter julegavetips? Har du noen som du ønsker å gi noe fint til, men du har samtidig ingen aning om hva du egentlig kan gi dem. Du ønsker selvfølgelig å gi noe fint, noe de blir glad for, og noe som de vil bli overrasket over å få stor glede av. Her er noen tips!

Det kan nok være at noen av disse tipsene vil falle utenfor den kategorien du liker, men andre tips vil kanskje falle mer i smak og passe deg bedre, så bare les gjennom artikkelen, og så håper jeg at du finner noen tips som høres spennende ut!

Gi hjemmelagde sjokoladeplater eller hjemmelaget konfekt!

Sjokolade i julegaveI den enkleste formen er dette noe som er veldig enkelt. Jeg kommer selv til å gjøre dette også i år, og jeg har da former jeg har kjøpt på Ebay og Aliexpress som jeg lager disse sjokoladeplatene i. Det jeg enkelt gjør er at jeg tiner sjokoladen over vannbad (eller i mikro) slik at den tiner helt, så kjøler jeg den ned til cirka 32 grader, så heller jeg den over i sjokoladeplate formene (eventuelt i bonbon former). Om jeg lager sjokoladeplater tar jeg å strør peanøtter, rosiner eller tørka frukt over til slutt og setter det hele i kjøleskapet, og en time senere er sjokoladeplatene klare og trenger kun å pakkes inn!

Om jeg lager bonbon-er, altså konfekt, kan man bare følge samme strategi, men ofte har jo konfekt også noe på innsida, og da er det litt mer krevende. Da smelter du først sjokoladen, heller opp i formene, lar den være der et minutt, og så heller du ut igjen sjokoladen. Da vil kun et ytre lag bli igjen i formen. Denne setter du så i kjøleskap og etter en stund tar du den ut, heller fyllet oppi, og når dette er gjort fyller du på med sjokolade på toppen over fyllet slik at du også får bakdelen på konfektbiten! Som fyll kan du bruke kokoskrem (da blir det Bounty smak), karamell og peanøtter (da blir det Snickers), bare karamell, rosiner, eller hva som helst!

Sjokoladeplatene er veldig enkle å lage, konfekten er litt mer krevende.

[stbpro id=»info»]Du finner noe lignende på for eksempel bakeshop.no, men det er mye mer og mye billigere på Aliexpress og på Ebay. Det du bør søke etter er «Polycarbonate chocolate molds». Ikke glem å holde deg under 200 NOK grensa for å slippe MVA.[/stbpro]

Jeg har skrevet en lang artikkel om hvordan du kan lage konfekt og sjokoladeplater tidligere, og du kan lese den artikkelen her!

Gi utvidet Netflix

Det å gi et Netflix abonnement er kanskje ikke noen stor overraskelse lenger. Men, hva med å gi noe som gjør at vedkommende før mye mer ut av Netflix abonnementet sitt? For om du gir et VPN abonnement med for eksempel HideMyAss får vedkommende tilgang til Netflix ikke bare i Norge, men i alle andre Netflix regioner, og det kan komme godt med når favoritt filmen er tilgjengelig på Netflix i USA, eller kanskje i Canada, men ikke i Norge. Du kan lese mer om det hele og hvordan det foregår og virker i den følgende artikkelen!

Kjøp organisk te eller kaffe

Hva med å gi noen organisk te eller kaffe som inneholder en supernyttig og sunn sopp som kaller Ganoderma Lucidum. Dette er ikke noe du får på vanlige butikker rundt i Norge, men det er mulig å bestille online. Jeg har tidligere skrevet en lang artikkel om dette, så om du synes det høres interessant ut kan du lese mer om dette her sånn. Selv er jeg stor tilhenger av og drikker den grønne, røde og svarte teen beskrevet i artikkelen ovenfor regelmessig, men det finnes også svært god kaffe og andre produkter beskrevet i artikkelen ovenfor!

Lag dine egne kuponger!

Hva med å lage en samling av kuponger som du kan gi til enten barna eller til din kjære? Dette er alltid morro og du kan være kreativ når du lager kupongene. For eksempel kan du lage en samling på fem kuponger til noen der du inkluderer ting som:

  • 1 times massasje (til din kjære gjort av deg eller proff massør).
  • Kinokveld i fred og ro uten barn (besteforeldre gir til barna, mens de passer barnebarna).
  • Din kveld… du velger hva du vil spise, og «jeg» lager maten, vasker opp, rydder opp og lignende.
  • og utrolig masse mer…

Her kjenner jo du vedkommende det er snakk om og du vet hva de lengter etter, hva de vil ha glede av, så her må du bare finne på litt forskjellige ting og lage dem. Om du vil gjøre ekstra stas på det kan du jo putte folie rundt hver av kupongene, sette på datofrister, sette på verdi av kupongen og selvfølgelig putte det hele inn i en fin konvolutt!

Få hjelp av Fiverr!

Jeg skrev tidligere en artikkel om Fiverr og der har du mange muligheter til å få kjøpt deg kreative gaver. Hva med å få noen utkledd som Harry Potter til å sende en julehilsen til din kjøre? Eller hva med å få noen til å tegne en karikatur av deg og din kjære som du så kan printe ut eller lignende? Det finnes utrolig mange muligheter… for eksempel kan du få laget en video hilsen også på opptil flere minutter der du skriver en beskjed som framføres til din kjære også, eller kanskje til barna? Alt på Fiverr koster i utgangspunktet 5 Dollar per oppdrag, så du kan lese mer om Fiverr i den følgende artikkelen eller så kan du besøke siden selv her.

Her kommer en liten julehilsen til alle våre lesere, laget på Fiverr for fem dollar!

Skriv en liten bok og print den ut eller les den på Kindle!

Har du en liten skribent på innsida? Hvorfor ikke lage ditt eget lille eventyr eller historie som du skriver i Word eller lignende og når du er ferdig sørger du for å historien levert enten via email, printa ut eller kanskje sendt til lesebrettet til vedkommende? Kanskje du kan lage en krimroman basert på et felles minne fra fortiden, eller kanskje et eventyr basert på en ide du nettopp fikk i det du leste denne teksten? Dette er svært personlig og utrolig mye verdt, så en flott gave, men kanskje litt vel tidkrevende?

Om du har skrevet et Word dokument, eller kanskje du har gjort klart et .pdf dokument, kan du bruke følgende program fra Amazon for å sende det til Kindle lesebrettet til vedkommende. Det er også mulig å gjøre det tilgjengelig i selve Kindle butikken og gi den ut (du trenger ikke å ta betalt for dette), men det er en litt mer komplisert aktivitetet, så skriver muligens en artikkel om hvordan dette gjøres senere, men så langt forblir vi ved ideen om å bare skrive en historie i Word eller lignende som du enten printer ut eller sender til vedkommendes lesebrett!

Det var noen julegavetips

Dette var noen julegavetips til utradisjonelle julegaver nå i første omgang. Jeg kommer tilbake med flere tips, med flere bilder og lignende i de kommende dagene, så det at du har lest artikkelen nå betyr ikke at du er ferdig med den. kom tilbake for flere tips og bilder i løpet av kort tid!

Og ha en riktig god jul og kom gjerne med tilbakemelding om du har spørsmål eller lurer på noe, eller kanskje om du har en kommentar eller lignende!

 

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar