Tilbake til Windows 8

Hvordan nedgradere fra Windows 10 til tidligere Windows?

Tilbake til Windows 8Har du nettopp oppgradert til Windows 10 men angrer deg litt og ønsker å få tilbake til gamle operativsystem som du oppgraderte fra? Om dette er Windows 8 skjønner jeg ikke hvorfor du skulle ønske det, men Windows 7 som var mye bedre enn Windows 8 kan jeg for så vidt forstå hvorfor du vil tilbake til.  Selv har jeg ingen ønske om å gå tilbake til Windows 7 heller, men om du skulle ha det, kan du nå få vite hvordan du enkelt nedgraderer fra Windows 10 til Windows 7 eller til Windows 8.

Før du går videre må du vite at Windows har åpnet for denne nedgraderingen i en periode på tretti dager etter at du først oppgraderte. Det vil si at om du har passert denne tidsrammen kan det bli vanskelig. Men, forhåpentligvis er du innenfor tidsrammen, og dette er det du må gjøre for enkelt å greit kunne avinstallere Windows 10 til fordel for ditt tidligere operativsystem.

Bli kvitt Windows 10 og få tilbake ditt gamle Windows system

 • Trykk Windows logoen i nedre venstre hjørne og trykk instillinger (Control Panel).
 • Trykk på oppdateringer og sikkerhet.
 • Trykk på gjenopprettelse (recovery).
 • Der har du muligheten til å gjenopprette din gamle Windows enkelt og greit.

Jeg har selv kjørt denne prosessen en gang bare for å ha prøvd det, og det fungerer veldig greit. Hele nedgraderingen tok noe sånt som 20 minutter tror jeg, og min gamle Windows gikk som ei kule etterpå, med et par unntak der programvarer måtte oppdateres (som Windows 10 hadde oppdatert og som nå måtte nedgraderes dem også).

Ellers var dette veldig greit! Håper dette har hjulpet deg!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

3 kommentarer

 1. Sebastian sier:

  må en da kjøpe ny produktnøkkel for windows? eller bruker man bare den samme som jeg fikk med pcen?

  1. Heisann,

   hvis du tidligere har oppgradert fra Windows 7 eller Windows 8 til Windows 10, bruker du eksisterende nokkel. Om du har en PC levert med Windows 10 vet jeg ikke helt…

 2. nedgradering fra windows 10 til Windows 7

Legg inn en kommentar