Hvit sjokolade med transfersheets

Første forsøk med transfer papir til sjokolader!

Jeg er glad i å lage konfekter og lignende av sjokolade og nylig fikk jeg min første magnetiske konfektform (polikarbonat) noe som gjør at jeg også kan bruke transfersheets (transfer papir) for å få mønster på sjokoladen. Hvordan gikk det?

Som vanlig startet jeg med å temperere sjokoladen så godt jeg kunne. Jeg klippet ut transfer papiret og plasserte det i den magnetiske formen slik at når jeg senere fyllte på med temperert sjokolade ville bunnen av konfekten få mønsteret fra transfer papiret.

Alt var klart og jeg fyllte sjokolade i formene. Først prøvde jeg med mørk sjokolade og deretter prøvde jeg noen med hvit sjokolade. Hvordan ble sluttresultatet? Her kan du se bilder!

Hvit sjokolade med transfersheets

Slik så altså den hvite sjokoladen ut etter at jeg hadde brukt gjort den klar i polikarbonat form med transfer papir. Denne er jeg absolutt ikke fornøyd med. Hvorfor ble trykket så svakt? Jeg har to teorier!

  1. Jeg ristet for mye for å bli kvitt luftbobler etter å ha fyllt sjokoladen.
  2. Den hvite sjokoladen var for kald i det jeg fyllte den i formen.

Jeg er ikke 100% sikker altså på hvorfor trykket ble så svakt, men tror teori nummer 1 er den som høyst sannsynlig stemmer.

Jeg lagde jo også med mørk sjokolade og slik ble sluttresultatet!

Konfekt med transfer sheets

Disse ser en god del bedre ut og trykket ble mer kraftig her enn på den hvite sjokoladen i allefall, men man kan fortsatt se antydninger til at trykket kunne vært enda kraftigere og finere. Men, det er jo en god start i allefall og så kommer jeg til å prøve videre og skrive mer om disse forsøkene i framtiden!

Ettersom jeg hadde en bit med transfer papir igjen tok jeg og smelta litt mer sjokolade og tempererte den og deretter helte jeg det bare ut på transferpapiret direkte (altså uten noen konfektform). Jeg dro den så utover så det ble nogenlunde jevnt og lot det kjøle seg videre ned. Da det ble nesten stivt fant jeg en kniv og delte opp i mindre biter samt at jeg fant en pepperkake form for å prøve å lage en sjokolademann. Etter det satte jeg det hele i kjøleskapet til det ble helt ferdig og avkjølt og da tok jeg den ut og så på sluttresultatet.

Sjokolademann med transfer papir

Slik så altså min sjokolademann ut og han er jeg stort sett fornøyd med 🙂 Lyset på bildet er jo litt dårlig, men han er helt klart morsom å bruke enten som kakepynt eller bare for å spise han direkte!

Vil du lese mer om det å lage hjemmelaget konfekt og sjokolade? Les denne artikkelen!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar