Sjokoladetrekte jordbær

Sjokoladetrekte jordbær

Sjokoladetrekte jordbærNår man reiser rundt på julemarkeder i Europa er det flere steder der du typisk kan kjøpe «grillspyd» med sjokoladetrekte jordbær på. Det smaker godt og koster flesk, men det er jo jul bare en gang i året, så det er alltid hyggelig å spise sånn.

Vanligvis finner man da jordbær som er dekket med enten hvit sjokolade, mørk sjokolade eller melkesjokolade, og når du har lyst til å lage dine egne sjokoladetrekte jordbær kan du velge fritt hvilken sjokoladetype du foretrekker!

Det er selvfølgelig veldig enkelt å gjør dette. Her er hvordan du lager flotte sjokoladetrekte jordbær på egenhånd hjemme!

Jordbær dekket av sjokolade

Først trenger du jordbær. Disse må være ferske og ikke dypfryste! Du kan starte med å vaske dem og så må du tørke dem godt slik at de ikke er fuktige, for fuktighet vil ødelegge alt! Nå som jordbærene er klare kan du smelte sjokoladen du ønsker å bruke over vannbad. Her er det viktig å bruke sjokolade med bra kvalitet og mye kakaosmør (ikke det samme som kakaomengde). Prøv deg fram 🙂

Når sjokoladen har smeltet har du noen muligheter.

  1. Farlig godt
    Dette er farlig godt!

    Hvis du skal servere det hele umiddelbart (i løpet av noen timer) er det bare å begynne å dyppe jordbærene i den smeltede sjokoladen og deretter la dem stå å kjøle seg ned i romtemperatur eller i kjøleskap.

  2. Hvis du skal lage dem og servere dem dagen derpå er det viktig å temperere sjokoladen før du går videre. Dropper du dette vil nemlig sjokoladen bli stygg i løpet av en god del timer og få litt sånne hvite striper og stygg farge. Tempererer du derimot riktig vil den forbli knasende god og se vakker ut videre også flere dager etterpå. Enkelt å greit handler dette om å røre rundt i sjokoladen til den kjøler seg ned til en temperatur på mellom 30 og 32 grader.
  3. Hvis du har lyst til å gjøre sjokoladen litt mer skinnende og litt mer flytende (ikke så tykk) kan du også bruke litt olje i den smeltede sjokoladen.

Dette er alt du trenger for å lage dine egne sjokoladetrekte jordbær.

Ikke helt perfekt
Det er ikke helt perfekt med smaker fortsatt utrolig godt!
Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar