Masseforandring av lenker i Wordpress

Hvordan forandre mange linker i WordPress på en gang?

Hvis du har hatt en blogg oppegående en stund er den full av interne lenker og tekst. Men, hva skjer hvis du plutselig bytter navn på siden din, eller kanskje du må bytte adresse? Du har da en hel haug med sider og poster som har gale lenkeadresser, eller navn, eller lignende. Hva kan du gjøre?

Jeg møtte nylig på dette problemet. Jeg jobbet nemlig med en side som hadde følgende adresse:

http://norsk.guidebarcelona.net/

Men, så ble adressen til siden forandret til.

Barcelona Guide

Selve siden hadde masse interne lenker som pekte til den tidligere adressen, og selvfølgelig kan dette enkelt ordnes ved å bruke Redirect 301. På den måten forsvinner ikke de besøkende, men Matt Cutts hos Google har tidligere uttalt at en redirect gjør at du mister litt av SEO-saften, eller kraften i lenken, så det beste er selvfølgelig om alle både eksterne og interne lenker fungerer perfekt og peker i riktig retning fra første øyeblikk. Så, hva kan gjøres hvis du har drøssevis av lenker eller tekst du vil forandre enkelt og greit, uten å måtte gjøre det manuellt side for side?

Storrengjøring av lenker og tekst i WordPress

Det jeg gjorde for å løse dette var å bruke et tillegg til WordPress som heter Search and Replace. Jeg lastet det ned, aktiverte det og så åpnet jeg det fra Verktøy. En viktig ting kan være å ta en backup av databasen din, for om du bruker verktøyet feil, kan det få store konsekvenser.

Når du åpner det har du mulighet til å søke etter tekst eller noe, bare for å se hvor ofte det finnes i selve teksten. Har du søkt, kan du også gjøre storrengjøring, det vil si forandre en tekst eller lenke i din WordPress databasen med et enkelt klikk. Nedenfor kan du se et bilde av hva jeg fyllte inn i tabellene for å få dette til å skje.

Masseforandring av lenker i WordPress
Jeg forandrer alle tilfeller av den øvre teksten i WordPress databasen til å se ut som den nedre teksten.

Sånn så det ut, og jeg trykte go, og på under 30 sekunder var alle tilfeller av den tidligere adressen forandret til den nye adressen. Skummelt å tenke på hvor mye tid jeg måtte ha brukt om jeg skulle gjøre alle de forandringene der manuellt!

Men, jeg tok backup av databasen på forhånd, bare for sikkerhets skyld. En liten skrivefeil kan få ganske store konsekvenser, så greit å være forsiktig med dette verktøyet!

[stextbox id=»info»]Har du lyst til å reise til Barcelona eller se hvordan siden ovenfor ser ut? Besøk den norske Barcelona guiden. [/stextbox]

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar