Google Analytics statistikk i email

Få Google Analaytics statistikk sendt til din email adresse!

Hvis du jobber foran dataen og med blogging og lignende er det alltid en kamp om å spare tid og å være effektiv. Det å sjekke statistikker flere ganger daglig er ikke nødvendigvis veldig effektivt, og derfor kan det være nyttig å få Google til å sende deg webside statistikk på email daglig, ukentlig eller månedlig – så slipper du å sjekke alt manuellt.

Men, hvordan kan du få tilsendt statistikker fra Google Analytics direkte til din email adresse? Det er heldigvis enkelt og greit, hvis man vet hvordan man skal gjøre det. Du kan selvfølgelig starte med å logge deg inn på Google Analytics sine sider, og som standard vil du ankomme til siden med alle kontoer.

Google Analytics statistikk på email

Når du er innelogget på Google Analytics kan du starte med å trykke på Administrator oppe i høyre hjørne. Når du har trykt på den vil du se menyvalet Rapportering dukke opp. Trykk der og så vil du få opp alle standard rapportene som Google Analytics har å tilby.

Standardstedet du ankommer til nå er Målgruppe – Oversikt. La oss si at du liker den statistikken og du ønsker å få den tilsendt til din email adresse daglig. Alt du da trenger å gjøre er å trykke på «E-post» knappen som ligger litt under menyen, og du vil da kunne gi beskjed om hvor ofte, hvilke dager og lignende denne rapporten skal ankomme på. Så enkelt er det.

Google Analytics statistikk i email

Om du ønsker en annen rapport er det bare å velge en av standardrapportene og trykke på email for det du vil få. Det finnes også en mulighet for å lage din egen rapport. Da trykker du på Tilpasning i menyen og så er det bare å gå fram på egenhånd.

Lykke til og god rapportering med Google Analytics.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar