Det er ikke det samme hvor din webside befinner seg!

Kanskje du lurer på hva vi mener når vi skriver at det ikke er det samme hvor din webside befinner seg. Vel, det har med din servers tilholdssted å gjøre. Det er nemlig ikke det samme om serveren som hoster din side ligger i Texas, Tanzania eller i Oslo.

hvor lagres din webside?Det sier seg jo selv, men en skibutikk i Jamaica har et dårligere potensiale en en skibutikk i Hemsedal. På samme måte er det mindre behov for badebuskeutsalg i Hemsedal enn det der er i Jamaica. Det er viktig å ha det riktige produktet på rett sted. Dette gjelder også når du skal velge webserver. Hvis du har en webside som du ønsker å bruke for å selge produkter til folk i USA er det klart best å velge en server i USA. Det går ann med en norsk server også, men strategisk sett setter Google bedre pris på server i nasjonen der din målgruppe befinner seg. Du har kanskje lagt merke til at det i Google er mulighet til å søke på «sider på norsk» og «sider fra Norge?» Hvis du har en side som er til nordmenn og for nordmenn, men som befinner seg utenfor Norge vil du faktisk ikke dukke opp i søkeresultatene engang til de som søker etter sider fra Norge.

[stextbox id=»grey»]Dette er ikke en absolutt regel, og jeg har opplevd flere eksempler der sider som er på server utenfor Norge har drøssevis av nordmenn på besøk, men med serverplass i Norge er det mulig at det hadde blitt enda fler.[/stextbox]

Lurer på hvor din webside befinner seg? I tillegg til å sjekke din egen IP adresse kan du på følgende side også sjekke din websides IP adresse og beliggenhet.

Tips til servere i forskjellige land

Hvis du ønsker å få deg et webhotell med beliggenhet i Norge kan vi varmt anbefale ProISP. I tillegg til å ha servere i Norge kan du også ved installasjon av nytt webhotell velge å få en server med plassering i Europa (Tyskland) eller i USA, så det er et godt utgangspunkt for å velge ut i fra det som vi har beskrevet tidligere i artikkelen.

Skulle du ønske å bestille webhotell hos en av de store gigantene i USA er Bluehost ett svært populært og lovprist selskap, så det kan være verdt å sjekke ut!

Legg inn en kommentar