Android emulator til Windows

Hvordan kjøre Android applikasjoner i Windows?

Vanligvis pleier vi å ønske å bruke Windows programmer på vår mobiltelefon eller på tablet, men hva om du har en Android telefon eller Android nettbrett med et program som du svært gjerne ville ha brukt også i Windows? Hva kan du gjøre for å bruke Android applikasjoner i Windows?

Det er faktisk ikke så vanskelig og det du trenger er en såkalt emulator, noe ala det man trenger for å kjøre gamle dataspill på nåtidens raske masking. Disse skaper en Android platform inne i Windows og der kan du laste ned programmer fra Google Play og kjøre både spill og applikasjoner.

Android emulator til Windows
Slik kan du kjøre Android programmer i Windows

Jeg har selv brukt to forskjellige programmer for å prøve dette og de beste erfaringene har jeg med programmet BlueStacks. Dette er gratis å bruke, men det lønner seg å betale litt for å bli kvitt reklame samt tvangsnedlastninger av spill og programmer.

Når du starter programmet registrerer du en Google profil som du ville gjort på en vanlig telefon eller nettbrett, og deretter kan du fritt koble deg til Google Play for å laste ned programmer og spill. Det er kanskje ikke alt som virker, men nesten alt virker. For min egen del var jeg litt nysgjerrig på om jeg kunne få Amazon sin video applikasjon til å virke, ettersom filmer man kjøper på Amazon faktisk kan lastes ned for å se på dem offline, men denne applikasjonen er kun tilgjengelig for nettbrett og telefoner, så på den måten var jeg nysgjerrig på om jeg fikk til dette i Windows. Før jeg prøvde BlueStacks forsøkte jeg å bruke et annet program, men der virket det ikke, og derfor forsøkte jeg med BlueStacks og da fungerte dette perfekt!

Kanskje du ikke har samme målet som meg med å få Android plattform som kjører i Windows, men kanskje du heller ønsker å bruke Viber, WhatsApp eller lignende? Dette er altså måten du kan løse dette på. Jeg har selv brukt Viber til dette og snakket og hatt videsamtale via Viber i Windows med en annen Android telefon, og det fungerer stort sett bra. I tillegg får jeg opp beskjed i hjørnet i Windows om jeg får meldinger eller noen som vil ringe meg, noe som gjør at jeg enkelt kan organisere og bruke dette i Windows. Kanskje noe sånt du er på jakt etter?

Om du ønsker å bruke andre emulatorer for å kjøre Android i Windows er dette andre programmer du kan vurdere.

  • Droid4x
  • Andyroid
  • Genymotion
  • Youwave

Jeg har selv bare brukt Droid4x (som forøvrig virket bra) av disse, men basert på ting jeg har lest på nettet er alle de andre også bra, raske og bør gjøre jobben du trenger!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar