Adam Driver i Star Wars 7

Dette synes jeg om Star Wars 7

Joda, jeg fikk til slutt somla meg på kino og nå har jeg også sett den nyeste Star Wars filmen. I forkant hadde jeg lest stort sett svært gode anmeldelser, men jeg hadde noen familiemedlemmer som absolutt ikke var overbegeistret for filmen. Jeg var altså litt spent og hadde relativt høye forventinger da filmen starter.

Star Wars The Force Awakens

Jeg er på ingen måte en stor Star Wars entusiast. Jeg har sett alle de seks andre filmene. De første tre som ble laget (4-6) likte jeg godt, mens jeg stort sett kjedet meg veldig da de tre nye filmene ble laget senere (1-3). Jeg må ærlig innrømme at filmene som ble laget på 2000-tallet stort sett har gått i glemmeboka, men etter å ha sett film nummer 7 kan jeg nok trygt si at den ikke vil gå i glemmeboka på samme måte.

Først og fremst ble jeg svært imponert over hvordan de har klart å skape den virkelige Star Wars stemningen rundt filmen som jeg husker så godt fra de første filmene som ble laget. Her er det skikkelige kamper i lufta, det er kjente og kjære bilder og solnedganger, det er lyder og musikk slik vi kjenner dem, og så kommer gode, gamle Han Solo (Harrison Ford) og sørger for at den gode stemninga virkelige kommer tilbake.

Adam Driver i Star Wars 7
Adam Driver i Star Wars 7

Jeg har hørt noen som synes at historien er litt tynn, men jeg hadde ingen problemer med dette underveis. Jeg satt godt festet til kinosetet hele veien og fikk meg noen overraskelser her og der. Jeg røper vel ikke noe av historien ved å si dette, men det faktum at Adam Driver spiller Kylo Ren er interessant. Navnet hans husker du kanskje ikke i det hele tatt, men for meg er dette en litt sånn useriøs fyr som spiller i litt lette og enkle komedier og historier, og nå er han plutselig det nye svaret på Darth Vader. Men, det gjør ingenting for han spiller rollen sin svært bra.

Og en annen som imponerte meg veldig var Daisy Ridley som spiller Rey i filmen og har et enormt gjennombrudd i sin rolle. Nesten ingen hadde hørt om henne før filmen, men nå vet alle hvem hun er og hu imponerte vel stort sett en hel filmverden i sin rolle i filmen, som er hovedrollen over alle roller i Star Wars 7.

Har du ikke sett den enda er det altså bare å komme seg i gang for å dra. Har du ikke sett noen Star Wars filmer noengang kan dette faktisk fungere ganske bra også uten noen form for bakgrunnskunnskap! Kos deg i allefall!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar