Nå har de kopiert TV2 sin nettside også!

I går så jeg nyheten om at hele TV2 sin nettside var blitt speilet til en afrikansk server. Det betyr at alt innhold på TV2.no ble vist på bigbro.cf, bare at de byttet ut teksten tv2.no meg bigbro.cf.

Det er jo ganske spesielt at noen kopierer, eller speiler, en nettside på denne måten og i artikkelen om saken på NRK hadde de flere teorier om hvorfor noen finner på å gjøre noe slikt. Jeg skrev jo selv for en tid tilbake om da jeg opplevde å få en helt nettside kopiert på denne måten, og det er jo ikke akkurat gøy. Men, hvorfor er det noen kan finne på å gjøre noe sånn?

artikkel on TV2 pa NRK
Artikkel om TV2 og bigbro.cf på NRK sine nettsider

Hvorfor speile en webside? Hvorfor kopiere?

I artikkelen på NRK sine nettsider går de helt klart ut i fra at det handler om reklame inntekter når noen gjør det, eventuelt phishing, altså bruke det for å stjele konfidensiell informasjon fra brukere som ikke oppdager at de ikke er på den nettsiden de tror de egentlig er på.

I mitt tilfelle handlet det bare om at en nettside rett og slett ble kopiert med alt innhold og utseende, og i starten gjorde de ingen verdens endringer på den. Men, etterverdt som de så potensiale byttet de ut alt av affiliate lenker og reklame med sitt egen innhold og begynte å tjene penger på innholdet. Og sannsynligvis var det nok det som også var motivasjonen i det de begynte å kopiere hele innholdet til TV2.no.

Nå har nok TV2 en ganske god stab som ordner med slike problemer og dermed får du nå bare blank side opp hvis du prøer å besøke bigbro.cf. TV2 klarte å stoppe speilingen, og dermed ser det ut til at innholdet på bigbro.cf også forsvant. Akkurat dette vet jeg ikke nøyaktig hvordan de fikk til, så i mitt tilfelle ble løsningen å kontakte Google for å få dem til å slette, eller i allefall slutte å vise, alle de kopierte sidene i deres søkeresultater. Det lyktes jeg heldigvis med og siden det har jeg ikke hatt lignende problemer. Men, nå har altså TV2 også blitt «angrepet» på samme måten, men det er jo godt å se at de klarte å stoppe det hele relativt fort.

 

Tags:

Legg inn en kommentar