Vinter OL pa nettet

Beste løsninger for å se Vinter OL i Sochi på nettet!

Vinter OL pa nettetDet er bare en måned til vinter OL i Sochi braker løs, og nordmenn generellt sett gleder seg stort, det er tross alt større muligheter for medaljer og moro enn det pleier å være under sommer OL. I år er det ikke NRK som nar rettighetene, noe som kompliserer det hele en hel del, men ønsker du å se dine favoritt sporter på nettet, håper jeg artikkelen vil hjelpe deg!

Mer info om hvordan du ser vinter OL 2018 finner du her

Som nordmann er det klart best og enklest å se på Vinter OL på nettet med norske kommentatorer og lignende. Dette er selvfølgelig fullt mulig, men da trenger du et abonnement hos TV2 Sumo for deres sportsløsning. Dette fungerer veldig bra, men oppholder du deg i utlandet vil du ikke få tilgang til dette innholdet, det krever nemlig at du har norsk IP adresse. Heldigvis kan dette enkelt ordnes ved å bruke en såkalt VPN tjeneste, og min personlige anbefaling og tjenesten jeg selv bruker når jeg trenger norsk IP adresse (noe som er ganske regelmessig ettersom jeg bor i Ungarn), heter HideMyAss. Det er bare å tegne et abonnement for 1 måned (eller mer), laste ned programvaren og koble deg til server i Norge. Med dette gjort har du norsk IP adresse og kan se alt av innhold på TV2 Sumo (du trenger selvfølgelig et abonnement der i tillegg)! Les mer om å se vinter OL på TV2 Sumo her.

Vinter OL på engelsk

Om du synes det er surt å betale ekstra for et abonnement hos TV2, eller om du kanskje synes det er enda mer artig med engelske kommentatorer enn nye stemmer på TV2, så er det flere muligheter du kan bruke for å se på Vinter OL med engelske kommentarer. Kilden for infoen jeg bruker her er denne artikkelen.

For å få dette til å virke vil du igjen trenge IP adresse i andre nasjoner, og igjen fungerer HideMyAss som en god løsning som gir deg IP-er i alle de nevnte nasjonene.

 1. BBC i England vil sende masse fra Vinter OL.
  Få tak i en britisk IP adresse, og du vil kunne få med deg det meste av interesse live på deres BBC iPlayer. Det er kanalen BBC2 som først og fremst vil sende.
 2. Vinter OL på australsk TV
  Muligens ikke den beste løsningen som finnes tilgjengelig, og litt usikker på hvor stabil og bra den er, men får du en australsk IP adresse kan du se på Network Ten online, og alt som skjer under Vinter OL. Kanalen Network Ten og One vil sende fra OL.
 3. NBC i USA
  Kjenner du noen i USA som har et kabel abonnement med NBC inkludert? Har du tilgang til dette trenger du kun amerikansk IP adresse, og så kan du åpne nbcolympics.com og der er det overflod av programmer og muligheter til å se hvert eneste sekund fra Vinter OL. Men, dessverre krever det et brukernavn og passord som kun de med et faktisk kabel abonnement i USA har tilgang til.
 4. Dropp engelsken – se på NOS i Nederland
  Hvis du har lyst til å høre og se på Vinter OL med nederlandske kommentarer, vil Nederlands sende alt live på nettet. Krever selvfølgelig IP i Nederland, men med denne inntakt bør dette fungerer bra!
 5. Dropp engelsk og nederlandsk, puss opp tysk kunnskapene dine!
  Få deg tysk IP adresse og se på live fra vinter OL på enten ZDF eller DasErste i Tyskland. Få deg tysk IP adresse med HideMyAss og se på live streamen til en av de nevnte kanalene.

Felles for de fire siste løsningene er som sagt at du trenger IP adresse i de forskjellige nasjonene. HideMyAss kan hjelpe deg slik at du får IP adresse i alle disse nasjonene, og alt dette er inkludert i det vanlige abonnementet, så det kan være en spennende måte å se på Vinter OL online på forskjellige språk og med litt forskjellig fokus!

[stextbox id=»info»]Oppdatering 30 januar: Det nærmer seg nå åpning av vinter OL og jeg kommer tilbake med ny artikkel, eller oppdatering av denne, rett i forkant av lekene med enda mer konkret informasjon![/stextbox]

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

1 kommentar

 1. Frank sier:

  Heia Norge! Du verden så spennende, og ikke så værst å se på TV2. Fungerer kjempebra!

Legg inn en kommentar