videresending med longurl

Se full adresse på forkortede lenker

Det er blitt veldig vanlig å forkorte lenker overalt. I stedet for å oppgi full adresse når man lenker forkorter man dem, noen ganger for å gjemme affiliate koder, andre ganger fordi det er praktisk, mens noen har intensjon av å ta deg med et helt annet sted enn det du egentlig vil. Men, hvordan kan du sjekke ut hva som finnes bak slike forkortede eller videresendings lenker?

Det er veldig enkelt og greit. Besøket en side som checkshorturl.com. Der kan du legge til lenken du er nysjgerrig på, og umiddelbart vil den gi deg den fulle lenken og vise hvor du vil ende opp om du faktisk trykker på lenken det er snakk om.

Nedenfor kan du se et eksempel der vi la inn adressen www.netthjelp.eu/nrk/ på siden vi nevnte. Dette er en lenke som videresender våre lesere til HideMyAss, en VPN tjeneste, sine internettsider. Man ser ikke dette når man trykker på lenken, men man skjønner det jo når man kommer dit. Allikevel, ved å bruke checkshorturl.com kan man enkelt finne ut av dette, og man kan også finne ut av eventuelle adresser siden er innom underveis (hvis du ser på bildet ser du nemlig antall redirects underveis).

videresending med longurl
Vit sannheten om hvor forkortede lenker du trykker på sender deg.

Dette er veldig enkelt og greit, men kan i mange tilfeller være et veldig nyttig verktøy som både du og jeg kan ha glede av! Det finnes mange andre slike verktøy tilgjengelig online, og det finnes også mange verktøy du kan legge til i både Firefox og Google Chrome som gjør denne jobben for deg underveis slik at du ikke alltid trenger å besøke longurl.org.

Hvis du ønsket et slik plugin for Google Chrome kan du lete etter LinkPeelr. Bruker du FireFox kan du for eksempel lete etter LongUrl for Firefox eller LongUrl please.

Lykke til!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

1 kommentar

  1. Tormod sier:

    Dette var interessant!! Takk for infoen, dette hadde jeg bruk for!

Legg inn en kommentar