se vinter ol på nettet

Hvordan se Vinter OL 2018 på nettet?

Sitter du i utlandet og drømmer om å se Vinter OL 2018 på nettet? Lurer du på hvordan du kan se norsk Eurosport i utlandet, og slik se alle norske gullmedaljer på nettet med norske kommentatorer?

Sommer OL er ikke det mest spennende i verden sett med norske øyne, men med en gang det er snakk om vintersport og vinter OL flokker nordmenn til tv-skjermene sine. Det er gøy å være norsk under vinter OL, og det er ikke tilfeldig at mange tusen mennesker kommer til å lese denne artikkelen for å finne ut hvordan de kan se på vinter OL på nettet på norsk TV mens de selv befinner seg i utlandet. Så, hvordan kan det gjøres? Hvordan kan du se vinter OL på norsk TV i utlandet?

se vinter ol på nettet

Jeg har tidligere skrevet mange artikler om hvordan man kan se NRK i utlandet, se TV2 i utlandet og lignende, men for å se på vinter OL trenger du tilgang til Eurosport og Eurosportplayer. Den gode nyheten er at Eurosport/TVNorge er pliktige å sende alt helt gratis på nettet, noe som betyr at du ikke trenger abonnement eller noen ting hos dem for å se på. Du trenger å registrere deg på Eurosport sine sider, men det er gratis den første måneden og det er alt du trenger.

Men, er du i utlandet vil du forstatt ha problemer, ettersom disse sendingene kun vil være tilgjengelige for folk som befinner seg i Norge. Om du ønsker å se på vinter OL på Eurosport/TVNorge i utlandet på nettet, må du gjøre som følger.

Slik ser du vinter OL 2018 på nettet i utlandet

For å se på vinter OL på nettet i utlandet må du få Eurosport sine nettsider til å tro at du befinner deg i Norge. Det er heldigvis ganske enkelt, og den beste løsningen er ved å bruke VPN tjenesten til ExpressVPN.

Du må først tegne et abonnement hos ExpressVPN. Deretter laster du ned deres programvare og kobler deg til en server i Norge. Så besøker du no.eurosportplayer.com. Om du ikke har registrert deg allerede, må du opprette en bruker på Eurosportplayer. Du må også legge til betalingsinformasjon, men det er viktig å vite at den første måneden er gratis hos Eurosportplayer. Når dette er gjort er du klar til å se på vinter OL på Eurosportplayer. Glem ikke å kansellere dit abonnement når vinter OL er ferdig hvis du ikke vil fortsette å se på Eurosportplayer etter at vinter OL er ferdig.

Dette fungerer veldig bra og enkelt i Windows og på Macintosh, på Android systemer er det litt mer avansert og på iOS systemer har jeg enda ingen løsning. Du finner informasjon om hvordan du ser norsk Eurosportplayer på Android enheter i bunnen på artikkelen.

[stextbox id=’info’ mode=’undefined’]Prøver du å besøke Eurosportplayer i Norge uten en VPN vil du bare bli henvist til Eurosportplayer sine nettsider i den nasjonen du befinner deg, og du vil ikke se noe innhold på norsk i det hele tatt. Så fort du bruker ExpressVPN og besøker Eurosportplayer sine nettsider vil du se det norske innholdet og også ha muligheten til å se på sendingene på norsk.[/stextbox]

Det er også greit å vite at ExpressVPN har pengene tilbake garanti, så om du ikke får det til å fungere eller er misfornøyd, får du pengene tilbake hvis du gir beskjed. Og ettersom du får gratis tilgang til Eurosportplayer i en måned i Norge (noe du ikke får i andre nasjoner), er det nesten lønnsomt å bruke ExpressVPN for å se på vinter OL på Eurosportplayer i Norge (i stedet for i andre nasjoner).

Og, har du først et ExpressVPN abonnement, kan du også:

 • Koble deg til server Washington DC 2 i USA og se på amerikansk Netflix. Du trenger ikke et nytt Netflix abonnement for å gjøre det, men du kan bruke ditt nåværende abonnement.
 • Du kan koble deg til server i Tyskland og så se ZDF live.
 • Hvis du kobler deg til server i Sveits kan du se SRF live.
 • Bruk server East London i England og du kan se BBC og ITV i England på nettet.
  Disse kanalene krever at du registrerer deg på siden (noe som er gratis). Du trenger å bruke en tilfeldig adresse i England med engelsk postnummer for at det skal fungere.

Dette er bare noen eksempler på hva du kan bruke ditt ExpressVPN abonnement til utover det å se på norsk TV i utlandet, og med det også se vinter OL på Eurosportplayer i utlandet.

Få med deg alt som skjer under vinter OL, fra første curlingkast natt til 8 februar

Den offisielle åpningen av vinter OL foregår den 9 februar, men allerede grytidlig den 8 februar (noen timer etter midnatt) ble de første curlingkampene spilt. På bildet nedenfor ser du bilder fra Eurosportplayer der vi ser på kampen mellom Norge og Canada med norske kommentatorer (i utlandet).

curling vinter ol
Vi ser curling under vinter OL på Eurosportplayer… Heia Norge!

8 februar: Jeg har nå testet instruksjonene beskrevet i denne artikkelen, og kan bekrefte at det fungerer. Det er altså bare å følge disse instruksjonene hvis du vil se på vinter OL på norsk Eurosportplayer i utlandet.

Se Eurosportplayer på Android i utlandet

I lang tid trodde jeg det var umulig å få tilgang til Eurosportplayer på norsk på Android systemer i utlandet, men det var ikke helt rett. For å få tilgang til Eurosportplayer på norsk på Android systemer i utlandet må du gjøre følgende:

 • Du trenger et VPN abonnement hos ExpressVPN og du må koble deg til server i Norge.
 • Du trenger et abonnement hos Eurosportplayer.
 • Du trenger å laste ned programmet Fake GPS LocationSpoofer fra Google Play Store.
  • Når du har lastet ned programmet vil det be deg aktivere den som såkalt «mock location app» under developer settings. Dette finner du under «Settings», «Additional settings», «Developer options». Deretter trykk på Select Mock Location App og velge Fake GPS Pro. På norsk er det «Instillinger», «Flere innstillinger», «Utvikleralternativer» og så hetter det «Select Mock Location App.»
  • Nå kan du åpne programmet og velg et sted i Norge på kartet som programmet viser deg. Hvis du har aktivert denne med suksess vil du se at det står «Fake GPS Running» eller et ikon midt på skjermen din som viser det samme.
 • Lukk Eurosportplayer programmet helt igjen, og åpne det på nytt.
 • Nå skal du i teorien (og forhåpentligvis i praksis) kunne se Eurosportplayer på norsk på din Android enhet (jeg har i allefall fått det til å fungere).

Se norsk Eurosportplayer på iPhone og iPad i utlandet (iOS systemer)

Jeg har prøvd å ordne ved å bruke «fake GPS location» programmer fra Apple Store, men det fungerer ikke. Dermed må jeg dessverre si at jeg ikke har noen metode som fungerer for å se på norsk Eurosportplayer på iOS systemer i utlandet.

Har du ellers spørsmål eller kommentarer er det bare å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

9 kommentarer

 1. Maren sier:

  Hei. Jeg forsøker å hjelpe min bestefar med hvordan han kan se OL sending på ipad, på deres ferietur på Gran Canaria. Jeg har lastet ned eurosportplayer app til han og laget konto, men jeg kan vel ikke hjelpe han med å sjule ip-adr fra Norge? Hvertfall hvis du oppdager hindre for å se ol på nettbrett. Bestefar kan lite med ipad fra før, Så kan du evt. lage en veldig billedlig «oppskrift» på hvordan skjule ip? Mvh. Maren

  1. Hei Maren,
   jeg skal forsøke når det hele nærmer seg, men er litt usikker på hvorvidt det vil fungere med iPad, ettersom det virker som om Eurosportplayer har lagt inn noen sperrer i sin applikasjon som gjør at det ikke fungerer med VPN heller. Men, skal gå inn i dette og oppdatere artikkelen med enda mer konkret informasjon når det hele nærmer seg. Jeg vet garantert at det fungerer i Windows/Mac, men kan ikke garantere for øyeblikket at dette vil fungere på Android systemer eller iOS systemet (iPhone/iPad).

   1. Jeg har nettopp testet dette igjen, og det fungerer ikke på iPad, Android, Chromecast eller på AppleTV. Eurosportplayer oppdager hvor du befinner deg uansett, og dermed får du din «lokale» Eurosport i stedet for norske, så det fungerer kun i Windows og på Macintosh per nå!

 2. Kjell Petterrsen sier:

  Betyr det at HideMyAss eller IPVanish ikke fungerer på Eurosportplayer?

  1. Hei,
   de fungerer begge med Eurosportplayer i Windows eller på Mac, men ingen av dem fungerer på iPad, iPhone eller Android systemer.

   1. Har oppdatert artikkelen nå ettersom det fungerer på Android systemer. Jeg har fortsatt ikke fått det til å fungere på iOS systemer.

 3. Maren sier:

  Ok, takk for svar 🙂

 4. Daniel sier:

  Jeg har nå ExpressVPN, men hvordan kan jeg se på Amerikansk Netflix med denne? Trenger jeg et nytt Netflix abbo for å få det til? Hadde vært gøy å se noe greier der i mellom alle de norske gullmedaljene!

  1. Det er ikke så vanskelig, du trenger ikke et nytt Netflix abonnement. Bruk ExpressVPN, koble deg til for eksempel server Washington DC 2 i USA, og så besøker du http://www.netflix.com. Du vil da automatisk få tilgang til amerikansk Netflix 🙂 Det er en del servere hos ExpressVPN som gir deg feilmelding (gjør at du blir blokkert hos Netflix), men det er også flere som fungerer bra, som Washington DC 2 serveren.

Legg inn en kommentar