vebetterdao

Nå kan du tjene krypto ved å drikke kaffe og plukke søppel!

Det er mange spennende prosjekter for de som følger med i kryptoverden. Det er enormt mye tull og mye som egentlig ikke har noen funksjon, men samtidig så finnes det også noen som faktisk gjør noe og ønsker å oppnå noe ved hjelp av teknologien og de forskjellige kryptovalutaene. Et slikt prosjekt er nå lansert av Vechain, og det kalles for VeBetterDAO.

Vechain er et ganske gammelt selskap i kryptovaluta-verden, og det started mange år tilbake med kryptovalutaen VEN, som siden ble gjort om til VET. De har en egen blokkkjede der man må bruke valutaen VeTHOR for å betale for å bruke kjeden (på samme måte som man betaler med ETH for transaksjoner på Ethereum, BTC for transaksjoner på Bitcoin, og SOL for transaksjoner på Solana).

Selve Vechain handler først og fremst om å være et sted for å kunne følge produksjonen og prosjekter fra A til Å. Med andre ord, noe som hjelper brukerne å kunne følge en veske dyret skinner stammer fra og fram til den blir plassert på hylla i butikken. Eller kanskje at du kan scanne en QR-kode på melka og finne ut hvilke bondegård melka stammer fra og når den ble tappet fra kua. Ved hjelp av teknologien kan man da følge produktene og sørge for at melka du kjøper kommer fra en faktisk ku og ikke bare et pulver laget på et laboratorium ett sted i verden.

Det finnes mye mer enn dette med Vechain, men det var den opprinnelige tanken bak tjenesten. Vechain har mange store partnere og er nok ett av blokkkjede-selskapene med mest partnere i den «vanlige» verden.

Hva er VeBetterDAO? Hvordan tjene penger ved å drikke kaffe?

Det har kommet utrolig mange prosjekter i kryptoverden, og du kan tjene penger ved å gå på tur, jobbe, spille spill, og mye mer. VeBetterDAO har som mål å belønne de som gjør ting for å hjelpe miljøet og planeten vi bor på. Hvem som helst kan lage applikasjoner for plattformen, så hvis du kommer med en god ide for noe som kan hjelpe planeten samtidig som det lønnes med krypto er det bare å prøve.

Det er nettopp det MugShot har gjort som er ett av flere prosjekter som for øyeblikket er med i VeBetterDAO. Hva handler det om?

Det er problem at folk kjøper masse kaffe og drikker den fra kopper du kaster i søpla etterpå. Dette forurenser og skaper unødvendig mye søppel. MugShot handler om at du har en gjenbrukbar kopp når du drikker kaffe og denne kan du ta bilde av i applikasjonen, og hvis det blir bekreftet at det er kaffe og en kopp du kan bruke på nytt, blir du belønnet med krypto.

Andre prosjekter tilgjengelige i VeBetterDAO belønner deg for å høre på lydbok i stedet for å kjøpe vanlige papirbøker (ettersom det heller ikke er bra for samfunnet). Et annet prosjekt inviteterer deg til å bli med å søppelplukkingsprosjekter de arrangerer verden rundt, eller bare rett og slett av du dokumenterer at du har funnet et sted med masser av søppel og siden ryddet opp og tatt bilder av hvor fint det har blitt etterpå. En slik handling kan gi deg krypto som belønning for din gode gjerning.

Dette er bare noen eksempler! Fremdeles er det hele bare på «testnet», noe som betyr at det er i prøvefasen, men de lovet at det skulle gå til «mainnet» som gjør det tilgjengelig enklere og også at du kan selge kryptovalutaen du tjener for å kjøpe annen krypto (som Bitcoin) i 2 kvartal i år (og det er bare en måned igjen av det).

Med andre ord er dette et spennende prosjekt som i allefall har mer rett til å leve enn mange av de andre søppelprosjektene i kryptoverden!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar