kryptotrading pa eToro

Er det bra å trade kryptovaluta på eToro?

Interessen for kryptovalutaer eksploderer nå til dags, og folk ser etter enkle måter å investere i Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple og andre kryptovalutaer på. Er eToro en god løsning?

Jeg har drevet med kryptovaluta i en god stund nå, men av en eller annen grunn har jeg holdt meg borte fra eToro. Som tjeneste har den et dårlig rykte blant kryptotradere, og noe av grunnen til det er rett og slett at du ikke kjøper faktisk kryptovaluta, du bare trader med verdier fra kryptovaluta. Hva betyr dette? Du kjøper og selger ikke faktisk Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Ripple eller Bitcoin Cash, men du driver heller med kjøp og salg basert på verdien til disse valutaene, uten å eie dem.

kryptotrading pa eToro
Slik kan det se ut når du ser på kryptovalutaer tilgjengelige på eToro

Hvis prisen på en Bitcoin er 10,000 Dollar og du investerer 10,000 Dollar, betyr det at du nå sitter med en virtuell Bitcoin, som du siden kan kjøpe eller selge når du måtte ha lyst. Du kan altså ikke sende Bitcoin fra eToro til egen kryptolommebok, ettersom du ikke eier noen virkelig Bitcoin når du handler på eToro.

Dette er kanskje noe av det viktigste å ha i bakhodet når du setter i gang med trading av kryptovaluta på eToro. Noe av det positive med eToro, sammenlignet med steder der du kjøper faktisk kryptovaluta, er at du kan bruke PayPal som betalingsmetode. Det går raskt å sette inn penger på kontoen, noe som gjør at du i løpet av kort tid kan selge og kjøpe kryptovalutaer. Merk at eToro ikke bare handler om kryptovalutaer, det er enormt mye annet man kan kjøpe og selge der, så om du er interessert i askjemarked, vanlig valutaspekulasjon eller lignende, vil du finne mye snacks på eToro.

Kom i gang med trading på eToro

Når du registrerer deg på eToro må du fylle inn en god del informasjon om deg selv. Så lenge du ikke er verifisert er det en grense på 2000 Dollar som du kan legge til, men når du blir verfisert er det ingen grense lenger.

Hvis du ser på bildet ovenfor kan du se at det er ganske stor forskjell i pris på kjøp og salg. Det er en liten ulempe, men samtidig er det så mye bevegelse i kryptomarkedet, at du ikke vil lide spesielt mye på grunn av dette hvis du gjør en klok investering.

Hvordan kjøpe og selge Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Dash og Ripple på eToro

Igjen presiserer jeg at du ikke eier faktisk kryptovaluta, men du bare kjøper og selger virtuell valuta som du har kjøpt. 

Når du er inne på eToro sine sider så må du først sette inn penger på kontoen din. Dette kan du gjøre med kort umiddelbart, PayPal umiddelbart, ved bankoverføring og noen flere metoder. Hvis pengene er inne velger du så kryptovalutaen du ønsker å investere i. I dette tilfellet bruker vi Bitcoin som eksempel.

kjøpe bitcoin pa etoro

Du må først finne Bitcoin på eToro, og så trykker du på kjøp eller salg knappen (der du ser prisen til Bitcoin). Du vil da få opp et vindu som ser ut noe ala bildet ovenfor. Øverst der har du muligheten til å velge buy eller sell. I dette tilfellet velger vi buy. Det er viktig p merke seg boksen i høyre hjørne der det står trade. Her handler det om at du kjøper til den faktiske markedsprisen for øyeblikket. Det er bra for deg som vil inn akkurat nå. Har du derimot litt tålmodighet og tror prisene skal videre nedover kan du trykke på trade knappen og du vil se «order» i stedet. Da kan du sette inn prisen du ønsker å handle for (rate), la oss oss du kan skrive at du vil kjøpe Bitcoin når prisen når 9500 USD. Kommer den seg aldri så langt ned blir det ikke noe handel, og du har verken investert (eller tapt) penger. Videre setter du inn beløpet du ønsker å handle for (i mitt tilfelle setter jeg da inn 200 Dollar).

Litt lenger ned ser du stop loss. Det er en nyttig funksjon for å begrense tap (hvis prisen går videre nedover), men for øyeblikket er den sperret for bruk ved kryptohandel på eToro.

Leverage er noe man heller ikke kan bruke i kryptomarkedet på eToro for øyeblikket. Det handler om at du som trader tar større risiko, og egentlig investerer penger du ikke har. Det gjør at du vil få mye større gevinst om det går bra (X2 eller X5), men ved negativt resultat går du desto mer i minus.

Take profit handler om når du ønsker å avslutte din investering. På bildet ovenfor er det satt til 1000 Dollar. Det betyr at når jeg har tjent 1000 Dollar på mitt investerte beløp på 200 Dollar vil en salgsordre slå igjennom. Jeg vil da sitte igjen med 1200 USD på min konto.  I dette tilfellet vil det intreffe når Bitcoin har en verdi på 57000 USD. Her kan du fritt velge å endre på hvor mye profit du vil nå med resultatet ditt. Det er kanskje ikke så realistisk, så derfor har jeg endret litt på ordren min slik at den ser slik ut.

eToro handle
En litt mer realistisk Bitcoin ordre på eToro

På bildet ovenfor har jeg satt inn en kjøps-ordre som blir utrettet når Bitcoin har en verdi på 9500 Dollar. Investeringen er på 200 Dollar. Videre har jeg satt take profit på 200 Dollar, noe jeg vil oppnå når Bitcoin når en verdi på 19000 Dollar. Hvis dette intreffer vil mine 200 Dollar altså ha blitt til 400 Dollar.

I dette eksemplet har jeg prøvd med Bitcoin, men jeg vet at mange er minst like interesserte i Ripple, Litecoin og Ethereum. Du bruker og følger de samme prinsippene ved ordre av disse!

Det jeg absolutt ikke liker på eToro

Så langt har det meste jeg har skrevet om eToro vært positit. Men, noe av det som gjør at jeg egentlig ikke liker å bruke eToro selv har jeg ikke nevnt enda. For eksempel, i går kjøpte jeg Bitcoin Cash på Etoro for 350 Dollar. Etter å ha kjøpt så jeg umiddelbart min nye investering som lå omtrent 20 Dollar i minus. Hvorfor det?

eToro har en stor forskjell mellom kjøps- og salgspriser. Det vil si at forskjellen kan være alt mellom 1,5%-4%. Det er jo en enorm forskjell, noe som betyr at den kryptovalutaen du handler må gå opp med 3-4% i verdi for at du i det hele tatt skal gå i null. Det er jo for dumt. Samtidig betyr det at hvis valutaen går ned 5-6% i verdi, ligger du plutsetlig 10% i minus. Så, da jeg handlet Bitcoin Cash på eToro var forskjellen mellom kjøps og salgspris omlag 70 Dollar. Til motsetning er forskjellen mellom kjøp og salg i skrivende stund kun 4 Dollar på Binance (les mer om forskjellige kryptobørser her). Er det en langtidsinvestering er det ikke så farlig, men disse forskjellene gjør det umulig å drive med day-trading og korttidsprosjekter på eToro.

Vil du prøve eToro?

Hvis du har lyst til å prøve eToro kan du besøke siden ved å bruke denne lenken. Dette er en referral link fra meg, og hvis du setter inn penger og trader med den vil du få 20 Dollar ekstra, og det vil jeg også få. Så, det er med andre ord bra for deg, og bra for meg!

Har du heller lyst til å kjøpe ekte Bitcoin som du kan eie, oppbevare og trade med selv? Les mer om hvordan du kan kjøpe ekte Bitcoin raskt og enkelt her.

Synes du det er vanskelig å forstå kryptospråket? Les mer om typiske uttrykk og forkortelser i kryptoverden her.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar