Det er enkelt å kjøpe Bitcoin hos Coinbase

Hvordan kjøpe Bitcoin så enkelt og raskt som mulig?

Ønsker du å kjøpe Bitcoin? Har du lest om det i en avis eller andre steder, og nå ønsker du endelig å kjøpe deg Bitcoin selv? Her er noen enkle metoder!

Jeg er veldig utålmodig, så derfor ønsker jeg å kjøpe Bitcoin så raskt som mulig, aller helst i går! Det finnes flere måter du kan kjøpe det Bitcoin på, men her skal jeg presentere noen av disse for deg.

Hvorfor kjøpe Bitcoin?

Det kan være flere grunner til at du vil kjøpe Bitcoin. Kanskje du rett og slett vil investere i Bitcoin? Eller vil du kjøpe Bitcoin for å kunne bruke den til kjøp av andre kryptovalutaer som for eksempel Ethereum, Monero, Litecoin, Ripple eller lignende? Bitcoin er inngangsdøra til en stor verden av kryptovalutaer, og du er i ferd med å ta et spennende skritt inn den døra nå. Men, hvordan gjør du det enkelt og greit?

Det er enkelt å kjøpe Bitcoin hos Coinbase
Det er enkelt å kjøpe Bitcoin hos Coinbase

Slik kjøper du Bitcoin enkelt og greit!

Den enkleste og raskeste måten å kjøpe Bitcoin på er ved å bruke Coinbase. Trykker du på lenken ovenfor besøker du deres webside. Du blir da referert til siden av meg, noe som resulterer i at ved kjøp av Bitcoin for mer enn 100 Dollar får du 10 Dollar ekstra i Bitcoin som gave fra Coinbase (og det gjør jeg også)! Når du er inne på Coinbase siden kan du umiddelbart kjøpe Bitcoin ved å bruke VISA/MasterCard.

For å ordne dette gjør som følger:

 • Gå til Settings – Payment Methods  og trykk «Add Payment Method.»
 • Legg til ditt betalingskort.
 • Så går du til Buy – Sell.
 • Velg Bitcoin, velg kortet ditt og kjøpt så mye du ønsker (det er en maks grense på 500 Euro om dagen i starten).
 • Kjøpet blir umiddelbart gjort, og nå eier du din første Bitcoin.

Det er viktig å vite at du ikke trenger å kjøpe en hel Bitcoin av gangen. Det er mulig å kjøpe det i mindre porsjoner. Kjøper du Bitcoin via Coinbase med kort er det ganske kraftige gebyrer på dette. For å unngå så mye gebyrer (hvis du har litt mer tålmodighet), kan du gjøre en såkalt SEPA overføring i stedet. Det ordner du på denne måten.

Overfør penger til Coinbase med SEPA overføring

Hvis du ønsker å overføre et større beløp til Coinbase, som samtidig lar deg handle med lavere gebyrer, bør du overføre penger fra din bankkonto til din Coinbase konto. Det tar vanligvis 1-2 dager før pengene ankommer, men så fort de er på plass er det bare å handle. Slik gjør du det!

 • Gå til Accounts på Coinbase.
 • Se nedover på siden til venstre fram til du ser din «Euro Wallet.»
 • Trykk på Deposit. Først må du skrive ned referanse nummeret ditt, det er viktig å passe på det.
 • Skriv inn beløpet du ønsker å overføre, og sørg for at kontoen du sender pengene fra er den samme som du er registrert med hos Coinbase.
 • Når du går videre igjen vil du se alt du trenger av informasjon for å ordne med overføringen fra din norske konto til Coinbase.

Denne metoden lar deg få mer penger inn i systemet, og du kan siden handle Ethereum, Litecoin og Bitcoin en god del billigere enn det man kan ved å bruke kort (selve valutaen er ikke billigere, men gebyrene er lavere).

Coinbase har fremdeles relativt høye gebyrer, men mange bruker dem rett og slett fordi det er så enkelt å bruke. Ønsker du en litt billigere variant uten noe særlig med gebyrer kan du bruke Kraken (www.kraken.com).

Overfør penger til Kraken og kjøp Bitcoin der.

bitcoin

Hos Kraken kan du ikke kjøpe Bitcoin med kort. Men, på samme måte som du kan overføre penger fra din norske bank til Coinabse, kan du også gjøre det til Kraken. Når pengene har ankommet har du et større utvalg i kryptovalutaer du kan kjøpe hos Kraken, utover Litecoin, Ethereum og Bitcoin.

Jeg er ikke en stor tilhenger av Kraken i utgangspunktet, men det fungerer bra for å sende penger fra norsk bank og for å gjøre en starthandler. Utover dette har jeg selv fått mange feilmeldinger på Kraken, og hver gang det er stor aktivitet på markedet går siden ned for telling, noe som er utrolig irriterende. Derfor bruker jeg ikke Kraken selv til daglig, men for å komme i gang med kryptovalutaer og for å gjøre ditt første kjøp fungerer den greit!

Du har kjøpt dine første Bitcoin – Hva gjør du nå?

Hvis du valgte å kjøpe Bitcoin med kort over Coinbase er det mulig at du faktisk har fått tak i din første Bitcoin (eller del av en) allerede. Hva gjør du med den nå?

 • Du kan velge å la den ligge pent og håpe at verdien vil gå opp.
 • Du kan sende den videre til en børs der du kan kjøpe andre kryptovalutaer. En av mine favorittbørser med mye spennende kryptovalutaer på er Binance.
 • Du kan prøve deg med «day-trading» i håp om at det du har investert skal bli til mer og mer. Dette er dog vanskelig og risikabelt, så før du går løs på det bør du definitivt følge markedet en stund og spørre folk med mer erfaring.

Om du velger å la din Bitcoin stå i ro i håp om at verdien skal gå opp, anbefaler jeg at du får deg en egen «wallet» som du bevarer pengene i. De fleste er enige i at det å lagre penger over lenger tid på børser er risikabelt, ettersom de plutselig kan bli hacket, gå ned for telling osv…

Den aller sikreste måten å oppbevare dine Bitcoin på er ved å bruke en «cold wallet» som du har «nøklene» til selv. De to mest kjente variantene av slike er Trezor og Ledger Wallet. Du kan besøke sidene jeg henviser til og om noen av dem er sympatiske er det bare å handle i vei! Jeg har selv en Trezor for øyeblikket, men jeg må ærlig innrømme at jeg synes Ledger walleten ser og virker litt bedre. Jeg har derfor også bestilt en slik nå og vil prøve den og se om jeg faktisk liker den bedre når den ankommer i posten om noen uker.

Har du spørsmål om kjøp av Bitcoin?

Har du videre spørsmål når det gjelder kjøp av Bitcoin er det bare å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar