stepn norsk

Hvordan fungerer STEPN? Kan jeg tjene krypto med STEPN?

Liker du å gå på tur eller jogge? Har du hørt om muligheten til å tjene kryptovaluta mens du gjør slike aktiviteter, eller «move-to-earn» som det så ofte blir kallt? STEPN er den mest kjente og mest brukte applikasjonen av denne typen og den har vært hyppig brukt i mer enn to år av over millioner av brukere. Hvordan fungerer den? Kan du faktisk tjene penger/krypto mens du beveger deg?

Det er et par ting du bør tenke på før du går videre. Det første er at du vil aldri bli rik av å bruke STEPN så det kan du bare glemme. En ny versjon av STEPN er også på vei som heter STEPN GO, men akkurat hvordan det vil påvirke brukerne av den gamle applikasjonen vet vi enda ikke. Men, det som er naturlig er at nye brukere heller vil gå til den nye applikasjonen som gjør at det blir færre nye brukere av STEPN, som igjen gjør at etterspørselen etter tokens og ting i STEPN vil gå ned. Men, det er bare spekulasjon.

For å bruke STEPN på du først investere penger. STEPN er lagd slik at du blir belønnet for bevegelse i et visst antall minutter per dag, basert på hvor mange «sneakers» du eier. En sneakers er en NFT, det vil si at du eier den, og du kan senere selge den. Hvis du har 1 sneaker kan du bli belønnet for 10 minutter om dagen, eier du tre blir du belønnet for 20 minutter om dagen, og eier du 9 blir du belønnet for 45 minutter om dagen. Eier du 30 sneakers kan du bli belønnet for 100 minutter om dagen.

De billigste sneakersene koster rundt $36. Men, det er også slik at du tjener mer hvis du kjøper en bedre sneakers. Her er det utrolig mye å passe på. Det viktige er at du trenger kun en skikkelig bra sneaker, resten kan være de billigste du finner i STEPN markedet. Det vil si at om du eier 29 dårlige sneakers og 1 god er du fortsatt kvalifisert til 100 minutter betalt bevegelse om dagen med belønning basert på den gode sneakersen som du bruker.

Det er masse å lære om hvordan du kan tjene så mye som mulig med en sneaker, hvordan selve verdiene til skoen er viktig, og siden hva slags «gems» du kan legge til for å booste fortjenesten enda mer. Uansett hva du gjør vil du ikke bli rik, men du vil tjene litt daglig.

Basert på kalkulasjoner jeg har gjort vil de fleste i løpet av 300-350 dager ha tjent igjen den opprinnelige investeringen ved hjelp av det man tjener i applikasjonen. Etter dette blir da det meste profit. Men, hvis prisen på GMT og GST går opp eller ned underveis, kan dette enten gjøre at det tar lenger tid eller kortere tid å gå i null.

Er STEPN verdt investeringen?

Hvis du uansett beveger deg og synes det er gøy og tenker at STEPN kan inspirere deg mer, er det ganske fint! Hvis du klarer å se på investeringen som en billett til et helsestudio blir det enda bedre. Du kjøper en billett som er gyldig på ubegrenset tid. Forskjellen er bare det at hver gang du bruker den får du litt penger tilbake fra helsestudioet, på ubegrenset tid. Ikke bare inspirerer det deg til å trene, men det inspirer mange til å bevege seg enda mer.

Enda bedre er det at hvis du velger å slutte hele greia kan du selge ditt helsestudio abonnement og få penger tilbake. Hvor mye dette er verdt når du kommer så langt er umulig å forutsi i dag, men det vil uansett bety at du får noe igjen for det hele, i tillegg til det du har tjent underveis.

En gang til… er målet ditt å bli rik, glem det! Ønsker du bare å bruke det som en mulig motivasjon for å bevege mer på kroppen kan STEPN være veldig nyttig og bra!

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar