Er Bibox en god kryptobørs?

Kanskje du har hørt om store kryptobørser som Binance, Bitfinex og Bittrex. Men, har du hørt om Bibox? Det er en børs i kraftig vekst og med mange spennende valutaer tilstede.

Jeg har skrevet en artikkel tidligere om forskjellige kryptobørser, men tenkte at tiden var inne for å skrive en artikkel ene og alene om Bibox. Grunnen til det er at den har fått masse lovord fra mange, samtidig som den også har blitt beskyldt for å fake volum, samt at noen til og med har ropt Bitconnect etter at Bibox nylig startet med sitt CunBi Bao program. Jeg kan med en gang si at jeg ikke kan påberope meg å vite sannheten, men jeg ønsker å dele mine personlige erfaringer med Bibox i denne artikkelen.

Bibox sin nettside

Førsteinntrykket av Bibox

Da jeg første gang besøkte Bibox var det for å kjøpe meg CPChain. En av de store innenfor norsk kryptomiljø, Rune Bergh, hadde skrevet noen ord om at dette var en coin med stort potensiale. Jeg tenkte derfor at jeg ville være med på moroa i tilfelle CPC skulle til himmels. Jeg besøkte derfor Bibox og registrerte meg. Førsteinntrykket var svært godt. Sida var lett å bruke, veldig ryddig, og tradesida var utrolig enkel. Jeg synes det er dumt at man mangler muligheten for stop-loss på Bibox, men det er en teknisk greie som ikke har noe med design å gjøre.

Du kan registrere deg på Bibox uten å sende passbilde eller andre greier, og så lenge du ikke skal sende eller motta mer enn 2 BTC totalt i løpet av en dag, trenger du ingen registrering med bilde av deg selv. Dette gjør det enkelt å starte, og nå som overføringstida til både BTC og ETH er rask, kan du enkelt starte med trading på Bibox i løpet av 10-15 minutter.

Hvorfor registrere seg på Bibox?

Hvis du allerede har konto på andre børser er det selvfølgelig et spørsmål du kan stille deg selv; hvorfor registrere seg på Bibox også? Det er et godt spørsmål, og for min del var svaret CPChain. Sagt med andre ord, jeg registrerte meg for å kjøpe en kryptovaluta jeg ikke fant på andre børser jeg allerede hadde registrert meg på. Siden jeg først registrerte meg har jeg kjøpt ganske mange andre kryptovaluter på Bibox. Det er faktisk flere såkalte perler på Bibox som har stort potensiale, men som enda ikke har betalt i dyre dommer for å bli lagt til på børser som Binance.

Jeg er langt fra noe kryptoorakel selv, men jeg fikk senere en anbefaling om å kjøpe Fusion på Bibox! Den kostet da rundt 2 Dollar, men jeg hadde ingen mulighet til å investere da. Siden det har den vært oppe i nesten 10 Dollar i verdi, men for øyeblikket ligger den på 6 Dollar. Det er mange slike coins på Bibox, og det er nettopp det som gjør dette til en spennende børs. Noen av de prosjektene jeg følger nært på for øyeblikket på Bibox er IPSX, Trinity, ABT, HPB, ACAT, Instar og selvfølgelig BIX.

Slik ser det ut når du kjøper og selger BIX på Bibox
Slik ser det ut når du kjøper og selger BIX på Bibox

Bibox sin egen token – BIX

I følge Coinmarketcap per i dag er Bibox den 12 største kryptobørsen i verden med henhold til volum. Det er ingen liten prestasjon, og nettopp det gjør Bibox sin egen token, BIX, svært interessant. På samme måte som du halverer trading feen din på Binance ved å betale med BNB, kan du halvere dine trading fees på Bibox ved å betale dem med BIX. Det i seg selv gir et sterkt grunnlag for å kjøpe en god porsjon BIX etter å ha registrert seg på Bibox. Men, det er mye mer ved denne coinen.

Det faktum at Bibox er en børs i stor vekst betyr at etterspørselen etter BIX vil bli større og større, noe som vil forårsake en god prisvekst på denne. Det er interessant å se at i løpet av de siste 2-3 ukene har prisen på BIX gått opp med nesten 50% (i Dollar), samtidig som Ethereum og Bitcoin har gått kraftig nedover. Det betyr at BIX faktisk har nesten doblet seg i verdi i henhold til Ethereum og Bitcoin i den samme perioden. Akkurat nå er prisen per token rundt 1,1 Dollar. Her er det fortsatt et enormt stort vekstpotensiale.

Det som gjør BIX enda mer spennende er at Bibox har et reward system som gir deg belønning for å oppbevare BIX på Bibox børsen. Slik fungerer dette.

  • Hver fredag tar de et bilde av BIX beholdningene på Bibox.
  • 30% av overskuddet til børsen den siste uka fordeles ut til alle BIX holdere som har gjort minst EN trade den siste uka, basert på hvor stor beholdning de har. Det betyr at jo flere BIX du har, jo større vil beholdningen din være.

Hvor mye du faktisk får vil variere, men poenget er at jo større volum som selges og kjøpes på Bibox, jo større blir belønningen. Du finner en Bibox kalkulator her som du kan prøve for å få en liten pekepinn om hva du kan forvente deg av inntekt.

Hva med anklager om falskt volum og CunBi Bao?

Bibox har ikke bare godt rykte på internett. Det finnes mange som anklager børsen for å ha falsk volum ved å drive med såkalt wash trading. Det betyr at de kjøper og selger selv, og på den måten øker de volumet, uten at det faktisk er folk som gjør det. Dette skaper et inntrykk av trafikk som igjen lurer folk dit, og det er ulovelig. Et av de mest populære eksemplene på dette er der noen viser en graf av Bibox der volumet beveger seg i en helt regelrett sinuskurve. Er dette sant?

Jeg kan ikke si noe sikkert om dette, så jeg kan verken bekrefte eller avkrefte. Det kan være at de har drevet med lureri, det kan være at de fortsatt gjør det, men det kan også være at alt går helt flott for seg.

Hva med CunBi Bao? Hørte jeg noen si BitConnect?

Det var i starten på mai at Bibox lanserte sitt CunBi Bao program. Dette går ut på at de lot folk låse visse kryptovalutaer for perioder på mellom 30 og 60 dager, og når låseperioden er ferdig får man igjen det opprinnelige beløpet pluss en rente på mellom 9% og 12%. Dette er for godt til å være sant synes mange, og da er prinsippet… er det for godt til å være sant, så er det ikke sant. Og nettopp her begynte man å rope Bitconnect.

Cunbi Bao på Bibox

Jeg må på ny ærlig innrømme at jeg ikke kan si noe sikkert. Det kan være at Bibox har gjort noen avtaler med selskapene bak de valutaene som du kan låse opp? Det kan være at Bibox sitter inne med ekstra tokens de har fått som de ønsker å dele ut? Det kan være at Bibox ønsker å bruke dette som et triks for å få henta inn nye kunder, som først låser opp tokens, og deretter bruker mye mer på trading på innsiden i etterkant (på samme måte som dagligvarekjedene gjør med sine tilbudsaviser). Jeg har selv låst inn noen få CPChain tokens for 50 dager, og så langt ser i allefall ting ut til å gå bra.

Hva er så konklusjonen rundt de dårlige ryktene?

Alle skjønte og visste at Bitconnect var scam og at det en gang måtte gå under. Bibox er derimot en skikkelig børs med stort potensiale og masse spennende tokens. Det er en helt annen klasse. Om de har juksa med volum for å skape mer blest rundt sitt eget navn kan hende, men jeg vet ikke. Uansett føler jeg meg relativt trygg på at Bibox har en lys framtid, så jeg er ikke bekymret for mine egne midler på børsen i allefall.

Hva er så mine endelige tanker rundt Bibox?

Hvis du hadde sjekka min nettleser for å se hvilke børs jeg besøker mest hver dag ville du uten tvil funnet ut at det er Bibox. På andre plass kommer Binance, og på tredje plass Bittrex. Grunnen er at jeg liker Bibox godt, det er morsomt å bruke plattformen til å drive med swing-trading, samt at det er mange spennende tokens der.

Har du fortsatt ikke kryptovaluta er det kanskje ikke den første børsen jeg ville registrert meg på, men om du eier litt BTC, Ethereum, eller andre valutaer og ønsker å investere i noen nye og spennende valutaer, da tror jeg Bibox kan være en god løsning.

Jeg har glemt å nevne det, men Bibox har også en Telegram kanal der de driver med live support. Det betyr at du ofte kan få svar på spørsmål du måtte ha i løpet av noen få minutter. Dette overgår alle andre børser der man ofte må vente i svært lang tid (ofte flere uker) på å få svar. Det er nok ikke alle problemer som kan løses via Telegram chatten, men jeg har sett flere problemer løses der, så det fungerer i en god del av tilfellene.

Har du noen erfaringer med Bibox? Det er bare å skrive en kommentar nedenfor.

Legg inn en kommentar