mining i 2018

Buy the dip – billige minerigger på Finn.no

I kryptoverden pleier man alltid å anbefale å kjøpe bunnen, eller buy-the-dip! Men, det trenger ikke bare å ha med kryptovalutaer å gjøre, det kan også gjelde minerigger.

En av de mest populære artiklene her på Netthjelp.eu er den som omhandler hvorvidt det er lønnsomt å drive med kryptomining i 2018. Det er mange som leser denne daglig, noen av de som leser driver allerede med mining, mens andre står på utsiden og vurderer å starte med det.

mining i 2018
Det ser ikke akkurat slik ut når du driver med GPU mining…

Men, samtidig må det sies at antall besøkende også går nedover, ettersom Bitcoin og annen kryptovaluta ikke får så mye oppmerksomhet i media for tiden. Alle artikler som ble skrevet da Bitcoin gikk fra 2000 Dollar og opp til nesten 20,000 Dollar på fire måneder mellom august og desember i 2017, gjorde at utrolig mange så for seg at mining var helt fantastisk og en enkel måte å tjene penger på. På grunn av alle kryptovalutaer som lot deg mine dem ved hjelp av grafikk-kort investerte mange i grafikkkort fra Nvidia og AMD som de kunne bruke til mining. De mest populære kortene kostet alt fra 4000-8000 NOK per stykk, og bygde man en hel rigg kjøpe mange gjerne seks slike. Disse tallene gjorde også at AMD og Nvidia hadde pene overskudd på grunn av den store etterspørselen etter deres grafikkkort. Men, så kom 2018!

Hva skjedde med mining i 2018?

2018 så ut til å bli et fantastisk år for kryptovaluta noen dager ut i januar, men så begynte ting å gå nedover. Mye penger ble tatt ut av markedet, og så gradvis forsvant mer og mer penger ut av markedet, og det holder fortsatt på. Dette har gjort at prisen på Bitcoin per i dag ligger på cirka 8000 Dollar, mens de fleste altcoins (alternative kryptovalutaer) har gått ned med mins 50% i forhold til Bitcoin, og ofte med rundt 75% i forhold til Dollar prisen de hadde under ATH (all time high) i starten på januar. Dette er svært generelle tall, men sanne i mange tilfeller.

Er tiden inne for å investere i minerigger/kryptovalutaer nå?
Er tiden inne for å investere i minerigger/kryptovalutaer nå?

Mens alle disse pengene har forsvunnet ut har prisene gått ned, men samtidig jobber mineriggene som alltid før. Disse står å jobber i samme grad som før, men prisen på kryptovalutaen de utvinner har gått kraftig ned. Men, ettersom minemaskinene jobber som alltid før (med minst like mange aktive minere) har ikke vanskelighetsgraden på mininga gått ned (noe som betyr at du ikke «tjener mer» av en bestemt kryptovaluta enn før), til tross for at verdien på selve kryptovalutaen i Dollar har gått ned. Det gjør at veldig mange som driver med GPU mining i dag faktisk gjør det hele uten noen form for overskudd. Selv jobber min rigg slik at jeg tjener akkurat nok til å betale strømmen (slik kursene ser ut i dag). Med andre ord, om jeg selger det jeg tjener umiddelbart vil det være nok til å betale strømmen og ikke noe mer. Selvfølgelig har jeg et håp om at et såkalt bullrun snart setter inn, noe som vil føre til at prisene går opp 2-3-4-5 ganger, men det motsatte kan også skje, og da vil det være et underskuddsarbeid å la mineriggen jobbe.

Er tiden inne for å kjøpe dippen?

Har du vurdert å kjøpe deg en brukt minerigg er det en mye bedre timing å gjøre det nå enn i 2017. Leiter du på Finn.no vil du se mange som selger riggene sine, rett og slett fordi det ikke lønner seg for øyeblikket. Har du troa på dette langsiktig vil en minerigg kunne være lønnsom, og da er akkurat nå et godt tidspunkt å handle på. Men, prisene kan som sagt også gå videre nedover, og da vil det være enda flere som selger sine rigger, noe som vil gjøre det enda billigere. Og nettopp det er jo problematikken i hele kryptovaluta-universet. Skal jeg kjøpe nå? Er bunnen nådd, eller skal det hele lenger ned? Kommer ting til å ta av og gå til himmels igjen?

Hva tror du?

Har du lyst til å lese flere artikler om kryptovaluta? Ett av mine favorittprosjekter i kryptoverden heter Vechain og det kan du lese om her. Vil du lese mer om de mest populære kryptobørsene kan du lese denne artikkelen. En videre oversikt over alt skrevet om kryptovaluta her på Netthjelp.eu finner du her.

 

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

1 kommentar

  1. sier:

    Kan være en god investering å kjøpe billige minerigger på finn. Kryptovaluta har antageligvis en fremtid, det er jo en smart teknologi. Vest prisene på krypto stiger en del igjen så er det plutselig penger å tjene på å mine igjen.

Legg inn en kommentar