Nyhetsbrev til din webside

Hvordan bygge mailingliste?

Mailingliste er for mange et litt negativt ettersom man har blitt angrepet av spamemailer og lignende. Men, en mailingliste kan også være et nyttig verktøy for å holde folk oppdatert om hva som skjer på din nettside. Det kan derfor være nyttig å ha en slik liste som folk kan melde seg på og få emailer regelmessig om hva som skjer på din side.

Selvfølgelig er en slik side for folk som er interessert, og det krever derfor at de må melde seg på lista si (det er ikke du som kjøper eller samler sammen adresser og legger dem til). En slik liste som er bygget opp rundt folk som faktisk er interessert i din side og i ditt produkt kan være utrolig nyttig, og kan være med på å sørge for at du får en gruppe med mennesker som kommer regelmessig tilbake til din side. Men, hvordan kan man bygge en slik mailingliste?

Bygg mailingliste

Det viktigste når du ønsker å bygge en slik liste er å skrive innhold som folk er interessert i. Hvis de ikke er interessert i deg eller det du skriver om, hvorfor skal de da være med på en emailliste som du opprettholder? Hvis de derimot liker det du skriver om vil de også interessere seg for hva som skjer på siden i framtiden, og derfor vil de vurdere det å bli med på din mailliste.

Det finnes forskjellige strategier rundt det med å ha en mailingliste. Du kan ha en som du bruker til å sende ut nyhetsbrev fra tid til annen med viktigste opplysninger, tilbud og annen informasjon. En annen mulighet er å ha en auto-email som blir sendt til påmeldte hver gang du legger ut et nytt blogg innlegg eller lignende. Sistnevnte er den type liste som jeg har her på Netthjelp.eu og på den måten kan også du holde deg oppdatert i framtiden om hva som skjer her på denne siden.

Kanskje du har planene klare for din emailliste, og du vet klart hva du ønsker at den skal inneholde og hva slags emailer som skal sendes. Men, hvordan kan du få folk til å melde seg på?

Få folk til å melde seg på din emailliste!

En av de viktigste tingene for å få folk til å melde seg på din emailliste er å gjøre den attraktiv. Hvis du selger produkt kan du for eksempel lage en slik funksjon at alle som melder seg på mailinglisten får et sukkertøy eller kulepenn sendt i posten. Andre lager e-bøker som de gir gratis etter påmelding til mailingliste. Mulighetene er mange, men en sånn liten premie kan motivere folk til å melde seg på en slik liste.

En annen viktig ting er at muligheten til å melde seg på må være godt synlig og innbydende. Kjipe former er gammaldags, du trenger litt farge og stil på det meste. Her på Netthjelp.eu bruker jeg en WordPress plugin som heter Hybrid Connect som er stilig og har masse forskjellige maler en kan bruke. Tillegget har enormt mange funksjoner og kan virke litt overveldende i første sekund, men det er fullt av instruksjonsvideoer og kommer du i gang skjønner du hvor enkelt og profesjonelt dette er.

Nyhetsbrev til din webside
Meld deg på nyhetsbrevet til Netthjelp.eu (laget ved hjelp av Hybrid Connect).

Dette tillegget lar deg også ha mulighet til å ha pop-up som inviterer alle besøkende til din webside til å melde seg på nyhetsbrevet ditt, du kan lage egne sider for påmelding, du kan enkelt lage påmeldingsboks som widget, eller som automatisk legger seg til WordPress sider eller innlegg. I tillegg til malene som kommer med selve tillegget finnes det også en drøss online som en kan laste ned i tillegg. Besøk Hybrid Connect for å prøve det selv!

For å få enda flere til din emailliste kan du også ha konkuranser og premier som tilsier at du trekker noen heldige vinnere blant alle som melder seg på din liste i løpet av de neste 14 dagene, eller lignende. Det er bare å være kreativ!

Nyhetsliste plugin

Det er ikke nok med fine bokser, du trenger også ett tillegg eller noe som kan drive selve nyhetsbrevet ditt. Det vil si noe som lagrer emailadresser og navn, som sender ut emailer og tar seg av denne biten. Det finnes drøssevis av sånne online, noen få er gratis, mens mange må man betale for. Et som fungerer bra som vi også bruker her er MailPoet (Wysija het det tidligere). Det er utrolig enkelt å sette opp og igjen er jeg selv svært godt fornøyd med hvordan det fungere.

Det var litt om hvordan du kan bygge din egen emailliste. Lykke til, og har du likt denne artikkelen er det godt mulig du også vil like framtidige artikler, så hvorfor ikke melde deg på Netthjelp.eu sitt nyhetsbrev?

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

Legg inn en kommentar