Statistikk over besøkende på min nettside

Hvordan kan jeg få usynlig teller på min WordPress side?

Har du lyst til å finne ut hvor mange som besøker din webside? Ønsker du å se statistikk for antall besøkende, finne informasjon om hvor de kommer fra og kanskje hva de klikker på når de forlater din webside?

Jeg tar litt utgangspunkt i WordPress sider, men en av løsningene som du finner beskrevet her har ingenting nødvendigvis med WordPress å gjøre, så den kan du like enkelt og greit bruke også med andre publiseringssystemer og verktøy. Her finner du to verktøy som gir deg gode beskrivelser og informasjon om antall besøkende, og ganske mye mer!

Statistikk over besøkende på min nettside
Finn ut hvor mange besøkende du har på din nettside og mye mer interessant informasjon.

Jetpack (WordPress)

I min forrige post skrev jeg om tillegget Jetpack som kan gjøre det mulig for folk å kommentere på din WordPress blogg ved hjelp av sine sosial media kontoer. Det er fortsatt sant, men Jetpack er så mye mer enn det, og om du installer tillegget kan du også enkelt aktivere statistikk biten, og vips har du en god og avansert statistikk tilgjengelig om din webside, hva folk leser, hvor de kommer fra, hva de søker på når de kommer til din side og mye, mye mer. Det er selvfølgelig helt gratis!

Google Analytics

Dette er den klart største tjenesten når det gjelder statistikk, og også den mest kompliserte. Her finnes enorme mengder med informasjon tilgjengelig om dine besøkende, og også Google Analyitcs er enkelt å sette opp og gratis å bruke. Google Analytics gir deg også muligheten til å følge med hva som skjer i real time, som gjør at du kan bli helt hekta mens du sitter og følger med på hva som skjer på din webside akkurat nå; hvor mange er på sida, hva leser de, hvor kommer de fra og mye, mye mer!

God og gammaldags, synlig teller!

Dette er to svært gode og fungerende metoder for å holde oversikten over hva som skjer på din nettside. Ønsker du en mer standard teller, ala gode gamle dager som du til og med kan gjøre synlig på din side slik at folk kan se hvor mange som har vært innom siden din, kan du bruke tjenesten statcounter.com. De har også en mulighet for å velge å gjøre telleren usynlig, hvis du ikke vil vise antall besøkende.

Om forfatter

Sigbjorn

En nordmann som flyttet fra Norge tidlig og har bodd på flere punkter i verden siden den gang. Er veldig glad i sport (fotball), kryptovaluta, gode bøker, og masse annet!

1 kommentar

  1. Jeg bruker verktøyet som ligger i Jetpack på alle nettsider, fordi det er ganske nøyaktig. Har også Google Analytics selvsagt. Men Jetpack er veldig greit for å få et kjapt overblikk over dagens besøk og aktivitet 😉

Legg inn en kommentar